De grote Drentse Heide Tour - (7 daags) Fietsarrangement Drenthe

7-daagse fietsvakantie Drenthe inclusief verblijf op basis van halfpension, bagagetransport en routes.

Drentse Heide Tour 7 daagse fietsvakantie – De Drentse Heidevelden zoals het Dwingelderveld is één van de grootste en best ontwikkelde heidevelden van West- Europa. U geniet van verschillende fietsroutes, boordevol afwisseling. Dit verrassende Drentse landschap is grotendeels vlak maar af en toe is het fietsen over een heuvel of een stuwwal uit de laatste ijstijd. Met deze Drentse Heide Tour fietsvakantie Drenthe van hotel naar hotel maakt u diverse fietstochten door de mooiste gebieden van Drenthe. Na een heerlijke dag fietsen overnacht u elke avond in een ander gastvrij Drents (Drenthe) hotel, waar u ‘s avonds kunt genieten van een heerlijk driegangendiner. Na een goede nachtrust en een uitgebreid ontbijt kunt u de volgende dag weer fris op de fiets stappen. Zo bent u 7 dagen onderweg en verblijft u in zes verschillende hotels in Drenthe. En over het bagagevervoer van hotel naar hotel hoeft u zich geen zorgen te maken. Wij halen en brengen uw bagage.

Inclusief

, , , ,

Prijs is op basis van 2- of 3-persoonskamers. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag van € 25 – € 29 per dag die achteraf wordt verrekend.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

DAG 1: AANKOMST IN ASSEN

In de loop van de middag wordt u verwacht in Hotel de Jonge in Assen

DAG 2: VAN ASSEN NAAR ANLOO – C.A. 51 KM

Via de diverse musea in Eelde (met onder andere een tentoonstelling over het werk van Dick Bruna in De Buitenplaats) en het Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa fietst u naar uw overnachtingshotel in hotel de Koningsherberg in Anloo.

DAG 3: VAN ANLOO NAAR EXLOO – C.A. 47 KM

Vandaag komt u langs de Middeleeuwse karrensporen over het Balloërveld, door de toppen van de bomen over het Boomkroonpad en het hunebedcentrum. U overnacht in hotel De Meulenhoek in Exloo.

DAG 4: VAN EXLOO NAAR RUINEN – C.A. 54 KM

In het museum Ellert en Brammert wordt u getoond hoe men rond 1900 in Drenthe geleefd en gewoond heeft. Daarna fietst u door het monumentendorp Orvelte. Aan het einde van de dag fietst u over de prachtige heide van het Nationale Park Dwingelderveld naar uw overnachtingshotel in hotel De Stobbe in Ruinen.

DAG 5: VAN RUINEN  NAAR DE BULT – C.A. 49 KM

Het hoogtepunt van vandaag is een bezoek aan Hollands Venetië in Giethoorn. Dit karakteristieke plaatsje met grachtjes en bruggetjes wordt omgeven door waterrijke natuurreservaten, waarin u mooie fietstochten kunt maken. Daarna kunt u nog een fietstocht maken door Meppel en een bezoek brengen aan het Drukkerijmuseum in Meppel. Via Steenwijk fiets u naar Hotel Huis ten Wolde voor uw diner en overnachting.

DAG 6: DE BULT NAAR DIEVER – C.A. 54 KM

Een prachtige tocht vandaag langs vele musea in Frederiksoord (Koloniehof), Vledder (Miramar, Museums Vledder) en Noordwolde (Vlechtmuseum). Daarna overnacht u in het gerestaureerde en gemoderniseerde voormalige armenhuis van Diever, thans Landhotel Diever.

Dag 7: DIEVER NAAR ASSEN – C.A. 54 KM

Op de laatste dag fietst u door het Nationaal Park Drents-Friese Wold, over het Fochteloërveen en door het gevangenisdorp Veenhuizen naar Assen. Daar aangekomen is uw fietsvakantie helaas al weer ten einde.