Fietsvakantie Nederland - Hunebed-Bikeway (5-daags)

5-daagse fietsvakantie van Buinen naar Zuidlaren

Ontdek op de fiets het prachtige Drentse landschap rondom de Hunebedhighway. Sinds 2018 draagt de N34 de naam van Hunebed-Highway. Links en rechts van deze autoweg liggen prachtige  hunebedden, dorpen, natuur en landschappen. In deze 5 daagse fietsvakantie fietst u door het UNESCO Global Geopark De Hondsrug, waar de meeste hunebedden liggen.

Inclusief

, , , ,

199

Check-in: vanaf: 15:00Check-out: voor: 10;00

Prijs is op basis van 2- of 3-persoonskamers. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag van € 25 – € 29 per dag die achteraf wordt verrekend.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Hunebedden zijn de oudste monumenten van Nederland. Ze zijn gebouwd van zwerfkeien die in de IJstijd naar Drenthe zijn meegevoerd. In deze fietsvakantie ziet u circa 30 hunebedden.

Dag 1: Aankomst in Buinen

Vanaf 15:00 uur kunt u inchecken in hotel Triënte in Buinen voor uw overnachting. Dinertip: (niet bij de reissom inbegrepen) Restaurant Vlint 21 in Borger of hotel Eeserhof in Ees.

Dag 2: Fietstocht in de omgeving van Buinen (circa 57 km)

Het vernieuwde Hunebedcentrum toont je op eigentijdse wijze de geschiedenis van hunebedden en de hunebedbouwers. Wellicht komt u in Exloo de schaapskudde nog tegen. Het theehuis Poolshoogte, met naastgelegen uitkijktoren is uw bezoek zeker waard. Dinertip: (niet bij de reissom inbegrepen): Restaurant Bij Els in Exloo. ’s Avonds overnacht u weer in hotel Triënte.

Dag 3: van Buinen naar Zuidlaren (circa 55 km)

Over het Balloërveld en het landschap van de Drentsche Aa fietst u naar Zuidlaren voor uw diner (niet bij de reissom inbegrepen) en overnachting in het Brinkhotel in Zuidlaren.

Dag 4: Fietstocht in de omgeving van Zuidlaren (circa 56 km)

Tijdens deze fietstocht ziet u ‘slechts’ 4 hunebedden. In Eelde kunt u genieten van het Internationaal Klompenmuseum en museum De Buitenplaats. ’s Avonds weer diner (niet bij de reissom inbegrepen) en overnachting in het Brinkhotel.

Dag 5: van Zuidlaren naar Buinen (circa 58 km)

Op de laatste dag van uw vakantie fietst u door Drentse dorpjes als Annen, Gasselte en Borger terug naar Buinen. Hier is uw vakantie helaas al weer ten einde.