Het Drents Museum

Fotografie: Sake Elzinga & Meerdan Media

Drents Museum

Het Drents Museum in Assen heeft alles in zich voor een leuk en bijzonder dagje uit voor jong én oud en voor families met kinderen.
Je vindt er grote internationale tentoonstellingen en vaste presentaties op het gebied van archeologie, hedendaags realisme en kunst 1885-1935. In Het Grootste Poppenhuis van Nederland maak je kennis met het Drenthe van de 18de eeuw. Als bezoeker maak je kennis met de Nederlandse wortels in het oude gedeelte van het Drents Museum. Bekijk indrukwekkende mammoetbotten, objecten uit hunebedden en veenlijken. Ontdek alles over het drama van het Meisje van Yde, bekijk de alleroudste boot ter wereld, bewonder Nederlandse beeldende kunst en kunstnijverheid van rond het jaar 1900. Vergeet niet de grote wisselende tentoonstellingen te bezoeken!

Het Drents Museum breidt uit! Daarom zijn de komende periode niet altijd alle afdelingen in het Drents Museum te zien.

Barbizon van het Noorden

t/m 22 maart 2020
In de tentoonstelling Barbizon van het Noorden – De ontdekking van het Drentse landschap 1850-1950 presenteert het Drents Museum het werk van grote kunstenaars, waaronder Jozef Israëls, Hendrik Willem Mesdag, Vincent van Gogh, Julius van de Sande Bakhuyzen

en Max Liebermann, die de unieke eigenschappen van Drenthe op doek hebben vastgelegd.

In de expositie maak je een wandeling door het Drentse landschap rond 1900 en ontdek je allerlei bijzondere plekken in Drenthe. Zoals de prachtige heidevelden, de hunebedden, de vele akkers en natuurlijk de schilderachtige Drentse dorpen. Schilderijen, grafieken en tekeningen van grote kunstenaars worden gepresenteerd in combinatie met nog niet eerder getoonde onbekende pareltjes uit de rijke collectie van het Drents Museum. De tentoonstelling biedt hiermee een grote diversiteit aan werken die samen het unieke karakter van Drenthe laten zien.

Verwacht: Armenië – In de ban Ararat

13 april t/m 13 september 2020
Hoewel de Ararat niet in Armenië ligt, zijn deze beroemde heilige berg en de kleinste republiek van de Zuidelijke Kaukasus onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vanaf 12 april 2020 spelen Armenië & Ararat de hoofdrol in de tentoonstelling In de ban van de Ararat – Schatten uit het oude Armenië. Schitterende objecten uit het History Museum of Armenia in Yerevan én een uniek reliek van de Ark van Noach komen naar Assen.

Frida Kahlo

11 oktober 2020 t/m 28 maart 2021
De tentoonstelling Viva la Frida! – Leven en werk van Frida Kahlo, die aanvankelijk voor een periode van drie maanden in 2021 stond gepland, is nu al te zien van 11 oktober 2020 tot en met 28 maart 2021 en beslaat bijna zes maanden. Bovendien is de tentoonstelling, naast de fameuze collectie schilderijen en tekeningen van Museo Dolores Olmedo, uitgebreid met een collectie biografische objecten van Museo Frida Kahlo met onder meer kleding, korsetten en sieraden. Deze twee collecties zijn in Viva la Frida! voor het eerst samen te zien. Het biedt het Drents Museum de unieke kans om het complete Frida-verhaal te vertellen. In een flankerende tentoonstelling is hedendaags werk te zien dat geïnspireerd is door Frida Kahlo.

Toegangsprijzen en openingstijden:

Dinsdag t/m zondag en feestdagen van 11.00 – 17.00 uur.
In de schoolvakanties ook op maandag open!

Bezoekadres:         
Brink 1, Assen
T (0592) 377 773
E info@drentsmuseum.nl
I www.drentsmuseum.nl