Beeldentuin Zwakanaga

Beeldentuin en Galerie "Zwakanaga"

De Beeldentuin en Galerie Zwakanaga  te Exloo is als kleine tuin begonnen  in 2009 en doorgegroeid als een uit de hand gelopen hobby en jaarlijks een aanpassing en verbetering tot de tuin zoals die nu is, zo’n 5000m’ groot.

De tuin is nu een van de toeristische trekpleisters van Exloo en trekt jaarlijks vele duizenden bezoekers en heeft met  Pinksteren altijd een Thema. De afgelopen jaren was dat een Kunstmarkt en vanaf 2018 met Kleinkunst.

Klein Kunstig Exloo genoemd.

Een tuin nabij het centrum achter het gemeentehuis gelegen, te vinden door de bruine aanwijsborden te volgen naar het Parkeerterrein en dan de witte aanwijsborden, is een laagdrempelige tuin toegankelijk voor publiek.

Laagdrempelig houdt in een lage entreeprijs, alleen onderhoudskosten, momenteel € 2,00 p.p. kinderen tot 12 jaar gratis mits onder begeleiding en honden alleen aangelijnd. De kunst die geëxposeerd wordt is betaalbaar voor iedere beurs. Een mooi aangelegde tuin met een vijver, beekloop, diverse borders vaste planten en borders met wilde bloemen. Hierdoor kan iedereen zelf ervaren hoe kunst in de eigen tuin uit zou kunnen komen. Ook zijn er diverse zitjes in de tuin gesitueerd, waardoor je vanuit verschillende plaatsen de rust en mooie kunst ervaart. Er is een koffieruimte waar u zelf een kopje koffie of thee kunt gebruiken tijdens uw bezoek.

Toilet en invalidentoilet zijn aanwezig. Dit alles opgesierd met ruim 200 kunstobjecten uit heel Nederland. Jaarlijks komen hier ongeveer zo’n 25 wisselende kunstenaars hun werk exposeren. Bestaande uit onder andere, beeldhouwwerk, glaswerk, keramiek, schilderijen en meer disciplines. Maandelijks worden hier ook beeldhouwworkshops gegeven, waar u zich via de website of per telefoon voor kunt aanmelden.

De tuin is onder andere ieder jaar van medio mei tot half oktober geopend van woensdag tot en met zondag , van 11.00 – 17.00 uur.
En verder op afspraak. Tel: 06-51835837 of 06-15953514

Op onze website staat verder alle informatie: Website

Tot ziens in onze Beeldentuin en Galerie Zwakanaga.