No products in the cart.

Op Fietse fietsvakantie Drenthe (6-daags)

6-daagse fietsvakantie Borger - Emmen (2 nachten) - Ruinen - Assen

5 dagen fietsen door het landschap van Daniël Lohuus dat de basis vormde voor zijn bekende liedjes ‘Op Fietse’, met onder andere: Nee ik heb ja niks te klagen!

Inclusief

, , , ,

389

Check-in: vanaf: 15:00Check-out: voor: 10:00

Prijs is op basis van 2- of 3-persoonskamers. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag van € 25 – € 29 per dag die achteraf wordt verrekend.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Uitgebreide beschrijving
Inbegrepen
Accomodatie
Bezienswaardigheden
Praktische info
Prijsinfo
Reviews

DAG 1: AANKOMST IN BORGER

Vanaf 15:00 uur bent u welkom in uw hotel in (de omgeving van) Borger voor diner en overnachting.

DAG 2: VAN BORGER NAAR EMMEN – C.A. 53  KM

Via Exloo fiets u naar Poolshoogte voor de koffiestop en beklimming van de naastgelegen uitkijktoren. Daarna via Ellert en Brammert naar Emmen. In (de omgeving van) Emmen is uw hotel voor diner en overnachting.

DAG 3: RONDOM EMMEN – C.A. 56 KM

Vandaag kunt u een mooie rondtocht maken door het veengebied ten zuidoosten van Emmen of u kunt een bezoek brengen aan Wildlands Emmen. U overnacht weer in (de omgeving van) Emmen. ‘s Avonds is het diner NIET in de reissom inbegrepen.

DAG 4: VAN EMMEN NAAR RUINEN – C.A. 56  KM

De fietsroute van vandaag leidt u naar het Nationaal Park Dwingelderveld. U dineert en overnacht in (de omgeving van) Ruinen.

DAG 5: VAN RUINEN NAAR ASSEN – C.A. 55  KM

Over de grote stille heide van het Nationaal Park Dwingelderveld fiets u naar het voormalig kamp Westerbork. Daarna naar het centrum van Assen. Hier kunt u zelf uw diner samenstellen aan de hand van een keuzelijst en daarna genieten van de overnachting in het onlangs gerenoveerde hotel de Jonge.

DAG 6: VAN ASSEN NAAR BORGER – C.A. 48 KM

Op de laatste dag van uw vakantie kunt u nog genieten van het Balloërveld, het Boomkroonpad en het Hunebedcentrum.

NB: Bij deze 5 overnachtingen is 5 x ontbijt en 4 x 3-gangen diner inbegrepen.

Inbegrepen

 • 5 nachten verblijf in goede 3-sterrenhotels
 • 5 x ontbijt
 • Op dag 1, dag 2, dag 4 en op dag 5 een 3-gangen diner
 • Bagagetransport tussen de hotels
 • Routebeschrijving
 • Parkeerplaats bij het eerste hotel

Niet inbegrepen

 • Reserveringskosten € 18,00 per boeking
 • 3-gangen diner op dag 3 en dag 6
 • Lunches en drankjes
 • Entreegelden

Optioneel bij te boeken

 • Huur toerfiets € 15,- per dag
 • Huur E-Bike € 25,- per dag

Bijkomende kosten ter plaatse

 • Toeristenbelasting
 • Eventuele borg bij huurfiets
 • Eventuele parkeerkosten
 • Alle entreegelden tenzij anders vermeld

Extra informatie

 • De reis technische uitvoering van deze reis is in handen van Fun in Drenthe
 • Programma en routes onder voorbehoud van wijzigingen
 • LET OP: voor deze reis dient u de routes ZELF te downloaden en te printen.

Hotel Bieze

Hotel Ten Cate

Welkom bij Hotel Restaurant ten Cate, het kleurrijke en kunstzinnige hotel in Hartje Emmen en op loopafstand van Wildlands.
Wij zorgen graag voor een verfrissend en verrassend verblijf.

Lees meer

Hotel De Stobbe

 

City Hotel de Jonge

Midden in het gezellige centrum van Assen staat het gastvriendelijke City Hotel de Jonge, met in de directe nabijheid vele winkels en het DNK theater. Dit 4-sterrenhotel is sinds 1874 een begrip in de hoofdstad van Drenthe en omstreken, mede door de gewaardeerde keuken en de gemoedelijkheid.

lees meer

Smukke Exloo

Smukke!, een winkeltje om blij van te worden. Je vindt er stoere spullen van bijvoorbeeld doorleefd hout, maar ook de Scandinavische stijl en de echte Franse romantiek met kant, roze en bloemetjes. De vaak bijzondere kasten waarin de woonspullen staan, zijn ook te koop. Kom eens binnenlopen en sfeer proeven als je in de buurt bent!

Lees meer

Bij Thuis op 41 in Exloo

Bij Thuis op 41 voelt het als thuis. Een inspirerende plek waar de tijd even stilstaat en je figuurlijk even kunt opladen tijdens een bezoek aan onze conceptstore met een mix van mooie woon- en lifestyleproducten.

Lees meer

Schaapskudde Exloo

Schapen, de heide en Drenthe, ze horen bij elkaar. Dagelijks kwamen de schapen van de heide naar de kooi, daar werd de mest verzameld om uit te rijden over de velden. In Exloo staat de kooi nog in het dorp staat en gaat de kudde nog geregeld over straat.
(© Pamela Joyce Fotografie)

Lees meer

Beeldentuin Zwakanaga

Aan de rand van het dorp Exloo ligt onze idyllische beeldentuin. Via zichtlijnen en vaste rustplekken kan men genieten van de kunst, gesitueerd in weelderige borders, langs een beekloop naar de vijver. Ieder jaar exposeren hier zo’n 25 kunstenaars uit Nederland.

Entree is € 2,00 p.p., er is een scootmobiel beschikbaar voor bezoekers die slecht ter been zijn.

Lees meer

Schutrups Schoenen Exloo

Laat je inspireren door ons brede aanbod in schoenen, kleding en lifestyle producten. Naast voet- en schoenkennis staan kwaliteit, service en vakmanschap centraal. De mooiste merken, van outdoor tot alledaags. Alles onder een dak!

De koffie staat klaar!

Lees meer

Terras Restaurant Poolshoogte, een unieke locatie in Boswachterij Odoorn

Midden in de prachtige Staatsbossen van Odoorn, nabij het Schapenpark en naast de gelijknamige uitkijktoren vindt u Terras Restaurant Poolshoogte. Op deze unieke locatie kunt u heerlijk genieten van een kop koffie met wat lekkers, lunch, een glaasje wijn of een overheerlijk diner.

Lees meer

Ellert en Brammert

Ga op reis in het verleden van Drenthe in Openluchtmuseum Ellert en Brammert. Kijk binnen in de plaggenhutten, school, kerk ,gevangenis en drukkerij. Rusten met een hapje en drankje kan in de oude Drentse Boerenherberg. De kinderboerderij en speeltuin maken het uitje compleet.

Lees meer

Wildlands Adventure Park Emmen

In dit park beleeft u in één dag de natuur van alle werelddelen. Het park is internationaal bekend als de opvolger van het Noorderdierenpark in Emmen, dat in zijn tijd ook bekend stond als één van de mooiste dierenparken in Europa. Het Wildlands is echter totaal anders qua opzet. Het is veel meer gericht op de beleving en minder op het `apies-kijken’ uit de vorige eeuw.

Veenpark

In het Veenpark in Barger-Compascuum, bij Emmen, komt de Drentse veenhistorie tot leven. Je rijdt en vaart er door nostalgische dorpen en een natuurlijk hoogveengebied met echte turfafgraving. De bakker, de kruidenier, de klompenmaker en de turfsteker zijn er elke dag aan het werk. (© Fotografie Albert Engelse)

Lees meer

Bargerveen

Het Bargerveen is een natuurgebied van Staatsbosbeheer. Het is 2.100 hectare groot en bestaat grotendeels uit hoogveen. Het is het laatste restant van enige omvang in Nederland van het vroegere Bourtangermoeras, waarvan de oorspronkelijke grootte geschat wordt op tussen de 1.600 km2 en 3.000 km2.

Industrieel Smalspoor Museum in Erica

Het Industrieel Smalspoor Museum in Erica neemt u mee naar een wereld van een vervlogen tijd.   Het gebruik van smalspoor bij de industriële ontwikkeling van Nederland.  Hoe Amsterdammers in Zuidoost Drenthe dachten rijk te worden van de turf. Een rondrit van ruim 5 kwartier door het veengebied, een bezoek aan de historische turfstrooiselfabriek en het binnen en buitenmuseum geeft u een onvergetelijk uitje in een unieke omgeving. Een hedendaagse beleving van vroegere tijden.

Lees meer

Van Gogh Huis

In het Van Gogh Huis woonde en werkte de beroemde kunstschilder. Het was de uitvalsbasis voor zijn ontdekkingstochten door het veengebied. U ziet ook een film die u terugbrengt naar 1883. U kijkt “door de ogen van Vincent” naar het Zuid-Oost Drenthe van toen.

Nationaal Park Dwingelderveld

Beleef de Grote stille heide van Drenthe. Nationaal Park Dwingelderveld is het grootste natte heidegebied van west-Europa. U vindt hier zeldzame dieren en planten. De betrokken overheden en beheerders willen de natuur in dit gebied beschermen en herstellen, zodat de kwaliteit van de natuur optimaal wordt. Dat is niet alleen prettig voor de dieren en planten in het gebied, maar ook voor omwonenden en toeristen. Want zo kunnen zij genieten van een prachtig natuurgebied! Er zijn maar liefst 2 schaapskudden met herder die de heide in conditie houden.

Bezoekerscentrum Nationaal Park Dwingelderveld

In het bezoekerscentrum Nationaal Park Dwingelderveld wordt u alles verteld over dit Nationaal Park.

Pasmans Huus

De museumboerderij geeft een goed beeld van het leven op een boerderij rond 1900. Er bevindt zich onder andere een boerenkeuken uit die tijd. Verder is in het museum te bezichtigen de opkamer met een collectie oorijzermutsen, twee volledig ingerichte kabinetten, bedsteden en een groot aantal gebruiksvoorwerpen. Op de deel in het achterhuis zijn verschillende oude landbouwwerktuigen en enkele boerenkarren tentoongesteld. De bezoekers worden door vrijwilligers rondgeleid.

 

Kamp Westerbork

Kamp Westerbork bevat een museum met een permanente tentoonstelling over de geschiedenis van het kamp. De verhalen van de overlevende worden verteld door middel van foto’s, documenten, tekeningen, schilderijen, beelden, landkaarten en andere opjecten uit Westerbork. Het terrein, het museum en de monumenten worden door een educatief wandelpad van drie kilometer met elkaar verbonden. Zo komt u al rondwandelend meer te weten over het duistere verleden van Kamp Westerbork.

Drents Museum in Assen

Het Drents Museum toont een blik op de wereld en biedt de de wereld een blik op Drenthe. Met verhalen over archeologie, kunst en geschiedenis worden jaarlijks duizenden mensen geïnspireerd. Het Drents Museum is een succesvol museum van internationale allure en biedt een verrijkende ervaring aan zowel jong als oud. Het Museum heeft naast tijdelijke tentoonstellingen een uitgebreide vaste collectie.

Balloërveld

Het natuurgebied Balloërveld staat bekend om zijn weidse heidevelden, stuifzandvlaktes en historische sporen, nagelaten door de voormalige bewoners. De karresporen, de Celtic Fields (omwallen akkers van 40 bij 40 meter in de Middeleeuwen), de grafheuvels en de urnvelden zijn vandaag de dag nog zichtbaar.

Het Boomkroonpad

De natuur op een andere manier beleven? Breng dan een bezoek aan het Boomkroonpad van Staatsbosbeheer. Hier loop je letterlijk tussen de toppen van de bomen door. Hier starten ook prachtige wandelroutes door het bos en langs heide en vennen.

Lees meer

Brasserie De Berken

Brasserie De Berken is een gezellig restaurant in Gasselte. Een bezoek zal van uw uitje een overgetelijke ervaring maken. Het restaurant ligt aan het natuurgebied “het Drouwenerzand” en is hierdoor een ideale plaats voor een pauze tijdens uw fietstocht. Vanaf het terras kijkt u uit op een prachtig heideveld. Kortom: (h)eerlijk genieten in Gasselte.

Expositieboerderij Versteend Leven

Versteend Leven waar iedereen zijn ogen uitkijkt naar de meest mooie mineralen, fossielen en schelpen uit de gehele wereld. Prachtige kristalgroepen, dierfiguren en voorwerpen gemaakt van sier- en edelstenen, alsmede exclusieve sieraden in vele soorten en modellen trekken verzamelaars en liefhebbers van heinde en verre.

Lees meer

Ontdek per fiets de wereld van de hunebedbouwers

Borger ligt, naast het grootste hunebed van Nederland, het Hunebedcentrum. Hier kruipt u in de huid van onze voorouders, de hunebedbouwers. Vele fietsroutes doen het centrum aan en een aantal starten en eindigen er.

Lees meer

 

Fietsroutes en/of -kaarten

Bij al onze fietsreizen zijn routes en/of kaarten inbegrepen. Deze ontvangt u pas na uw volledige betaling van uw reissom in digitaal pdf-formaat. Op verzoek is het mogelijk deze per post te ontvangen, de extra kosten hiervoor bedragen € 7,50 per arrangement. (Let op: bij lastminute-boekingen/aanvragen kan het voorkomen dat u uw papieren kort voor vertrek ontvangt. Er ligt bij aankomst geen pakketje voor u klaar in het eerste hotel. U dient de routes zelf uit te printen en mee te nemen!).

De fietsroutes zijn indicatief en afhankelijk van het weer en de lokale omstandigheden. De meeste routes ondergaan een extra controle voordat het fietsseizoen begint. Om deze reden kan een beschreven programma iets afwijken van het beschreven programma in de brochure of op de website. De genoemde afstanden dienen als richtlijn.

Bagagetransport

 • In uw bagage mogen geen vloeibare- en /of giftige stoffen in zitten.
 • U mag 1 koffer per persoon meenemen, de koffer mag niet meer wegen dan 20 kilo
 • De bagage moet een dichte tas of koffer zijn, dus geen open boodschappentas.
 • Het is aan te raden om geen breekbare spullen in de bagage te doen (het bagagetransport is altijd op eigen risico).
 • U dient uw bagage altijd te labelen met de bijbehorende kofferlabels.
 • Uw bagage dient uiterlijk op de volgende dag om 09:00 uur ’s morgens bij de receptie klaar te staan.
 • Voor 17:00 uur dezelfde dag staan uw bagage bij het volgende hotel klaar.

Huurfiets of eigen fiets

U kunt uw eigen fiets meenemen of een huurfiets huren. In de meeste gevallen heeft u de beschikking over een moderne lichtgewicht fiets met minimaal 7, maar meestal 21 of 24 versnellingen. De fietsen zijn geschikt voor deelnemers van 1.60 m tot 1.95 m. Afwijkende maten zijn alleen op aanvraag mogelijk.

Op diverse bestemmingen is tegen een toeslag ook een E-bike beschikbaar. Indien dit van toepassing is staat dit aangegeven bij optioneel bij te boeken.

Onderstaand is de prijs per persoon op basis van twee personen in een tweepersoonskamer. Als datum wordt de eerste dag van uw vakantie aangehouden. De prijzen zijn altijd inclusief BTW, bagagetransport, overnachtingen en maaltijden zoals beschreven, routebeschrijvingen. Maar altijd exclusief toeristenbelasting, drankjes, lunches, entrees, souvenirs en andere persoonlijke uitgaven.

1 Maart t/m 24 maart en 1 oktober t/m 31 oktober

25 Maart t/m 24 april

25 April t/m 24 juni en 1 september t/m 30 september

25 Juni t/m 31 augustus

€ 389,-

€ 399,-

€ 409,-

€ 409,-

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Op Fietse fietsvakantie Drenthe (6-daags)” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *