het Internationaal Klompenmuseum

het Internationaal Klompenmuseum

HOUT couture

2020 is voor het Internationaal Klompenmuseum een bijzonder jaar want het museum viert haar 30 jarig bestaan. Dat vraagt om een bijzondere tentoonstelling. Met HOUT couture is dat absoluut gelukt. Bij haute couture denk je meteen aan kleding. Het zijn echter de schoenen die de look volmaken. De kers op de taart. In deze tentoonstelling krijgen zij alle aandacht.

Als er in deze tentoonstelling iets duidelijk wordt dan is het wel dat houten schoeisel van alle tijden is en zeker niet alleen uit Nederland komt. Hedendaagse schoenenontwerpers werken onder andere met hout. In deze tentoonstelling worden moderne stukken van ontwerpers uit o.a. Pakistan, Duitsland en Tsjechië getoond. Ontwerpers, Pavlina Miklasova, Katharina Beilstein en Iqra Mano hebben hun werk voor deze tentoonstelling ter beschikking gesteld. Ons land brengt ook top ontwerpers voort zoals Marloes Ten Böhmer, Denise Rosenboom, Tim Dekkers en Jan Janssen. Van hun zijn ook ontwerpen in deze tentoonstelling opgenomen.

Tevens vieren we dit jaar dat we in Nederland al 75 jaar in vrede leven. Een deel van de tentoonstelling is daaraan gewijd en ingericht met klompen die in de tweede wereldoorlog in Nederland zijn gemaakt en gebruikt. Deze klompen zijn tijdens de oorlog overal ter wereld terecht gekomen. Nabestaanden van Franse, Engelse, Canadese en Amerikaanse soldaten hebben klompen aan het Internationaal Klompenmuseum geschonken. Ze hebben een ereplaats in de tentoonstelling.

De tentoonstelling is aangevuld met klompen en houten schoeisel uit de eigen collectie die het museum rijk is en een aanvulling op de moderne stukken en oorlogsklompen vormt.

Kom je verwonderen. Er zal een wereld voor je opengaan.

Adres:
Wolfhorn 1A
9761 BA Eelde
Tel: 050-3091181

 Website