No products in the cart.

Voor straf naar Drenthe (4-daags)

4-daagse fietsvakantie van Odoorn - Diever - Veenhuizen

3 dagen fietsen door historische dorpen als Odoorn, Diever en het gevangenisdorp Veenhuizen. Natuurlijk is er ook volop natuur in de routes opgenomen.

Inclusief

, , ,

189

Check-in: vanaf: 15:00Check-out: voor: 10:00

Prijs is op basis van 2- of 3-persoonskamers. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag van € 25 – € 29 per dag die achteraf wordt verrekend.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Uitgebreide beschrijving
Inbegrepen
Accomodatie
Bezienswaardigheden
Praktische info
Prijsinfo
Reviews

DAG 1: AANKOMST IN ODOORN

In de loop van de middag komt u aan in uw hotel in (de omgeving van) Odoorn voor uw overnachting.

DAG 2: VAN ODOORN NAAR DIEVER – C.A. 55 KM

Uw koffiestop is bij Poolshoogte of durft u koffie te drinken in het openluchtmuseum bij de reuzen Ellert en Brammert? In de middag fietst u via het indrukwekkende voormalige Kamp Westerbork naar uw overnachtingshotel in (de omgeving van) Diever.

DAG 3: VAN DIEVER NAAR VEENHUIZEN – C.A. 45 KM

Door de prachtige natuur van het Nationaal Park Drents-Friese Wold en het Fochteloërveen fietst u naar het gevangenisdorp Veenhuizen. (In de omgeving van) dit dorp is uw overnachting. In een hotel of in de gevangenis?

DAG 4: VAN VEENHUIZEN NAAR ODOORN – C.A. 58 KM

Door de hoofdstad van Drenthe en langs de Exposititieboerderij Versteend Leven en het onlangs geheel vernieuwde Hunebedcentrum fietst u naar Odoorn. Helaas is uw vakantie hier al weer ten einde.

Inbegrepen

 • 3 nachten verblijf in goede 3-sterrenhotels
 • 3 x ontbijt
 • Bagagetransport tussen de hotels
 • Routebeschrijving
 • Parkeerplaats bij het eerste hotel

Niet inbegrepen

 • Reserveringskosten € 18,00 per boeking
 • Lunches en drankjes
 • Entreegelden

Optioneel bij te boeken

 • Huur toerfiets € 15,- per dag
 • Huur E-Bike € 25,- per dag

Bijkomende kosten ter plaatse

 • Toeristenbelasting
 • Eventuele borg bij huurfiets
 • Eventuele parkeerkosten
 • Alle entreegelden tenzij anders vermeld

Extra informatie

 • De reis technische uitvoering van deze reis is in handen van Fun in Drenthe
 • Programma en routes onder voorbehoud van wijzigingen
 • LET OP: voor deze reis dient u de routes ZELF te downloaden en te printen.

Hotel De Oringer Marke

Dat is wat we u laten beleven in De Oringer Marke. Gelegen in het hart van Odoorn omringd door bossen en heidevelden. De Oringer Marke is een ideaal uitgangspunt voor mooie fiets- en wandeltochten door de prachtige natuur van Drenthe. Het hotel bevindt zich bovendien op slechts zeven kilometer afstand van Emmen met zijn nieuwe belevingspark ‘Wildlands Adventure Zoo’.

lees meer

Landhotel Diever

Hotel Bitter & Zoet

 

Terras Restaurant Poolshoogte, een unieke locatie in Boswachterij Odoorn

Midden in de prachtige Staatsbossen van Odoorn, nabij het Schapenpark en naast de gelijknamige uitkijktoren vindt u Terras Restaurant Poolshoogte. Op deze unieke locatie kunt u heerlijk genieten van een kop koffie met wat lekkers, lunch, een glaasje wijn of een overheerlijk diner.

Lees meer

Ellert en Brammert

Ga op reis in het verleden van Drenthe in Openluchtmuseum Ellert en Brammert. Kijk binnen in de plaggenhutten, school, kerk ,gevangenis en drukkerij. Rusten met een hapje en drankje kan in de oude Drentse Boerenherberg. De kinderboerderij en speeltuin maken het uitje compleet.

Lees meer

Kamp Westerbork

Kamp Westerbork bevat een museum met een permanente tentoonstelling over de geschiedenis van het kamp. De verhalen van de overlevende worden verteld door middel van foto’s, documenten, tekeningen, schilderijen, beelden, landkaarten en andere opjecten uit Westerbork. Het terrein, het museum en de monumenten worden door een educatief wandelpad van drie kilometer met elkaar verbonden. Zo komt u al rondwandelend meer te weten over het duistere verleden van Kamp Westerbork.

Nationaal Park Drents-Friese Wold

Op de grens van de provincies Drenthe en Friesland ligt het Nationaal Park- Drents-Friese Wold. Dit Nationaal Park is één van de grootste natuurgebieden in Nederland. Het Drents-Friese Wold is na de Veluwe het grootste aaneengesloten bosgebied van Nederland. Naast bos is het Drents-Friese Wold vooral bekend vanwege de kale duinen, of chiquer, het Aekingerzand. Dit stuifzandgebied is groot genoeg om de wind de kans te geven het zand ook echt te laten stuiven. Met behulp van grazers wordt het gebied verder vrij van gras en bomen gehouden.

 

Aekingerzand (Kale duien)

Het Aekingerzand is een uitgestrekt gebied met zandverstuivingen, dat deel uitmaakt van het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Gebieden met stuifzand komen betrekkelijk weinig voor in Nederland. Het Aekingerzand (ook wel de Kale Duinen genoemd) is één van die gebieden. Omdat door bebossing het stuifzandkarakter verloren dreigde te gaan heeft Staatsbosbeheer besloten tot het kappen van 200 ha bos. Een kudde schapen zorgt voor de begrazing van de heide in het gebied. Precies op de grens van de provincies Drenthe en Friesland ligt de Grenspoel, een ven aan de rand van het stuifzandgebied.

Fochteloërveen

Het Fochteloërveen is een uitgestrekt hoogveengebied vlakbij Assen, waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In het gebied staan veel uitkijktorens en -platforms, waar de ‘zeven’wel de meest in het oog springende van is. Hoogeveen ontstaat op plekken waar regenwater blijft staan en veenmossen eeuwen achtereen kunnen groeien. De veenmossen sterven van onderen af en groeien aan de bovenkant door. Na eeuwen ontstaat zo een bodem met dik pakket veenmossen. Het hoogeveen groeit boven de omgeving uit, waardoor grondwater de wortelzone van de planten niet meer bereikt. De veenmossen zijn als spons en houden het regenwater vast. Door de zuurstofarme omstandigheden verteren de afgestorven mosresten niet.

Lees meer

Kaaslust Veenhuizen

Kaaslust is een ambachtelijk kaasmakerij, gevestigd in de gerestaureerde zuivelfabriek van Veenhuizen. Een voormalige kolonie van de Maatschappij van Weldadigheid, door UNESCO genomineerd als werelderfgoed.

Brouwerij Maallust Veenhuizen

Op het industriecomplex Maallust vond de verwerking van landbouwproducten plaats. De brouwerij bevindt zich in het gebouw van de vroegere graanmaalderij van het Gevangenisdorp. Dus waan uzelf in een andere wereld, op een plek die zoveel geschiedenis uitademt die nog steeds voelbaar is.

Lees meer

Het Gevangenismuseum Veenhuizen

Van met z’n allen in een zaal, tot eenzaam in de cel. Van lijfstraffen tot keihard werken.
En van opvang voor weeskinderen tot dorp vol criminelen. In het Gevangenismuseum in Veenhuizen ontdek je alles over verleden en heden van misdaad en straf. Wel eens aan de schandpaal gestaan? Een cel van binnen gezien? Op de stoel van de rechter gezeten? In het Gevangenismuseum kan het allemaal!

Lees meer

Hospitaallaan Veenhuizen

Aan de Hospitaallaan in Veenhuizen (direct achter het Gevangenismuseum) vindt u een aantal kleinschalige, maar wel leuke, bezienswaardigheden. op huisnummer 2 Theetuin Zonneschien: In de tuin zijn knusse zitjes te vinden midden in een zee van bloemen en soms grotendeels verscholen achter het groen. Naast koffie schenkt de eigenaar inmiddels ook haar beroemde ‘bajesthee’. Op huisnummer 19 De kunsttuin: Hier is een expositie van werken van keramisten uit Nederland, Engeland, Duitsland en Frankrijk. Op huisnummer 16 het voormalige gevangenishospitaal is omgebouwd tot een hotel-restaurant, waar u tegenwoordig gastvrij wordt ontvangen. De vergaderzalen (vroeger waren dit de ziekenhuiszalen) hebben op de drempels nog de ingeslepen sporen van de ziekenhuisbedden.

Expositieboerderij Versteend Leven

Versteend Leven waar iedereen zijn ogen uitkijkt naar de meest mooie mineralen, fossielen en schelpen uit de gehele wereld. Prachtige kristalgroepen, dierfiguren en voorwerpen gemaakt van sier- en edelstenen, alsmede exclusieve sieraden in vele soorten en modellen trekken verzamelaars en liefhebbers van heinde en verre.

Lees meer

Ontdek per fiets de wereld van de hunebedbouwers

Borger ligt, naast het grootste hunebed van Nederland, het Hunebedcentrum. Hier kruipt u in de huid van onze voorouders, de hunebedbouwers. Vele fietsroutes doen het centrum aan en een aantal starten en eindigen er.

Lees meer

Drents Museum in Assen

Het Drents Museum toont een blik op de wereld en biedt de de wereld een blik op Drenthe. Met verhalen over archeologie, kunst en geschiedenis worden jaarlijks duizenden mensen geïnspireerd. Het Drents Museum is een succesvol museum van internationale allure en biedt een verrijkende ervaring aan zowel jong als oud. Het Museum heeft naast tijdelijke tentoonstellingen een uitgebreide vaste collectie.

 

Fietsroutes en/of -kaarten

Bij al onze fietsreizen zijn routes en/of kaarten inbegrepen. Deze ontvangt u pas na uw volledige betaling van uw reissom in digitaal pdf-formaat. Op verzoek is het mogelijk deze per post te ontvangen, de extra kosten hiervoor bedragen € 7,50 per arrangement. (Let op: bij lastminute-boekingen/aanvragen kan het voorkomen dat u uw papieren kort voor vertrek ontvangt. Er ligt bij aankomst geen pakketje voor u klaar in het eerste hotel. U dient de routes zelf uit te printen en mee te nemen!).

De fietsroutes zijn indicatief en afhankelijk van het weer en de lokale omstandigheden. De meeste routes ondergaan een extra controle voordat het fietsseizoen begint. Om deze reden kan een beschreven programma iets afwijken van het beschreven programma in de brochure of op de website. De genoemde afstanden dienen als richtlijn.

Bagagetransport

 • In uw bagage mogen geen vloeibare- en /of giftige stoffen in zitten.
 • U mag 1 koffer per persoon meenemen, de koffer mag niet meer wegen dan 20 kilo
 • De bagage moet een dichte tas of koffer zijn, dus geen open boodschappentas.
 • Het is aan te raden om geen breekbare spullen in de bagage te doen (het bagagetransport is altijd op eigen risico).
 • U dient uw bagage altijd te labelen met de bijbehorende kofferlabels.
 • Uw bagage dient uiterlijk op de volgende dag om 09:00 uur ’s morgens bij de receptie klaar te staan.
 • Voor 17:00 uur dezelfde dag staan uw bagage bij het volgende hotel klaar.

Huurfiets of eigen fiets

U kunt uw eigen fiets meenemen of een huurfiets huren. In de meeste gevallen heeft u de beschikking over een moderne lichtgewicht fiets met minimaal 7, maar meestal 21 of 24 versnellingen. De fietsen zijn geschikt voor deelnemers van 1.60 m tot 1.95 m. Afwijkende maten zijn alleen op aanvraag mogelijk.

Op diverse bestemmingen is tegen een toeslag ook een E-bike beschikbaar. Indien dit van toepassing is staat dit aangegeven bij optioneel bij te boeken.

Onderstaand is de prijs per persoon op basis van twee personen in een tweepersoonskamer. Als datum wordt de eerste dag van uw vakantie aangehouden. De prijzen zijn altijd inclusief BTW, bagagetransport, overnachtingen en maaltijden zoals beschreven, routebeschrijvingen. Maar altijd exclusief toeristenbelasting, drankjes, lunches, entrees, souvenirs en andere persoonlijke uitgaven.

1 Maart t/m 24 maart en 1 oktober t/m 31 oktober

25 Maart t/m 24 april

25 April t/m 24 juni en 1 september t/m 30 september

25 Juni t/m 31 augustus

€ 189,-

€ 199,-

€ 209,-

€ 209,-

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Voor straf naar Drenthe (4-daags)” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *