No products in the cart.

Over de Geopark De Hondsrug (4-daags) wandelvakantie

Geopark De Hondsrug wandelvakantie - Een wandelervaring door de prachtige Drentse natuur

Bent u op zoek naar een leuke Wandelvakantie in Drenthe? Wandel van hotel naar hotel tijdens deze 4-daagse Wandelvakantie door Geopark de Hondsrug. Dit prachtige gebied in Nederland is ontstaan in de laatste IJstijd en staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Tijdens deze wandelvakantie verkent u het gedeelte tussen Ees, Exloo en Odoorn. Laat u leiden door de vele hunebedden, grafheuvels, vennetjes en uitgestrekte heidevelden waar u de herder met zijn schaapskudde dagelijks kunt tegen komen.

Inclusief

, , , ,

259

Check-in: vanaf: 15:00 uurCheck-out: voor: 10:00 uur

Prijs is op basis van 2- of 3-persoonskamers. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag van € 25 – € 29 per dag die achteraf wordt verrekend.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Uitgebreide beschrijving
Inbegrepen
Accomodatie
Bezienswaardigheden
Praktische info
Prijsinfo
Reviews

DAG 1: AANKOMST IN EES

Vanaf 15:00 uur bent u welkom in uw hotel in (de omgeving van) Ees voor overnachting. Uw GPS en een zeer duidelijke handleiding liggen voor u klaar. Indien gewenst komen we de werking persoonlijk uitleggen.

DAG 2: VAN EES NAAR EXLOO (16,3 KM | 18,8 KM | 25,3 KM)

Bij de langste twee wandelingen loopt u langs het hunebedcentrum in Borger. In dit compleet vernieuwde centrum toont men u met hedendaagse hulpmiddelen hoe de hunebedden gebouwd zijn en hoe hun bouwers leefden. Daarna komt u in de omgeving Bronneger een aantal hunebedden tegen. Een aantal kilometer verder wandelt u langs een heuse Pingoruïne die ontstaan is in de laatste ijstijd. Aan het einde van deze wandeldag loopt u Exloo binnen.

DAG 3: VAN EXLOO NAAR ODOORN (13,2 KM | 16,1 KM | 19,3 KM | 21,3 KM)

Als eerste loopt u langs de schaapskooi in Exloo. Als u geluk heeft vertrekt de herder met zijn kudde net vanuit de kooi, anders staat er vermeld waar de kudde die dag graast. Rond de middagpauze komt u bij het theehuis plus uitkijktoren Poolshoogte aan. Een unieke locatie om uit te kijken over de staatsbossen en te pauzeren onder het genot van een hapje en een drankje. Daarna loopt u door het schapenpark naar het dorp Odoorn, met zijn karakteristieke oude kerkje in het centrum.

DAG 4: VAN ODOORN NAAR EES (14,6 KM | 17,3 KM |20,8 KM)

Eerst loopt u langs hunebed D34, daarna langs een zeer bekende grafheuvel “Eppies Bargje”. Daarna loopt u over de heide bij Exloo en door de prachtige staatsbossen terug naar Ees.

Inbegrepen

 • 3 nachten verblijf in goede 3-sterrenhotels
 • 3 x ontbijt
 • Bagagetransport tussen de hotels
 • Routebeschrijving GPS
 • Parkeerplaats bij het eerste hotel

Niet inbegrepen

 • Reserveringskosten € 18,00 per boeking
 • Diner
 • Lunches en drankjes
 • Entreegelden

Bijkomende kosten ter plaatse

 • Toeristenbelasting
 • Eventuele parkeerkosten
 • Alle entreegelden tenzij anders vermeld

Extra informatie

 • De reis technische uitvoering van deze reis is in handen van Fun in Drenthe
 • Programma en routes onder voorbehoud van wijzigingen
 • LET OP: voor deze reis dient u de routes ZELF te downloaden en te printen.

Hotel Eeserhof

Eeserhof, gemoedelijk en gastvrij! De perfecte uitvalsbasis voor uw fiets- of wandelvakantie. Hunebedden, heidevelden etc. zijn te voet en per fiets uitstekend bereikbaar. Makkelijk parkeren, ruime kamers met uitzicht en natuurlijk heerlijk eten.

Lees meer

Hotel de Meulenhoek – Restaurant bij Els

Prachtig gelegen in Drenthe, nabij Emmen, Assen, Borger en Stadskanaal, midden op de Drentse Hondsrug, verscholen tussen heidevelden en bossen, vindt u Hotel Restaurant De Meulenhoek. Dit 3 sterren superieur hotel is de perfecte uitvalbasis voor uw activiteiten zoals fietsen en wandelen.  Ook kunt u elektrische fietsen huren of gebruik maken van het oplaadpunt voor uw elektrische fiets.

Lees meer

Hotel De Oringer Marke

Dat is wat we u laten beleven in De Oringer Marke. Gelegen in het hart van Odoorn omringd door bossen en heidevelden. De Oringer Marke is een ideaal uitgangspunt voor mooie fiets- en wandeltochten door de prachtige natuur van Drenthe. Het hotel bevindt zich bovendien op slechts zeven kilometer afstand van Emmen met zijn nieuwe belevingspark ‘Wildlands Adventure Zoo’.

lees meer

WELKOM OP EEN REIS DOOR DE TIJD – De Hondsrug UNESCO Global Geopark

In De Hondsrug UNESCO Global Geopark kun je prachtig fietsen en wandelen. Langs de vele routes vertellen 85 hotspots de geschiedenis van dit schitterende gebied.

Lees meer

Ontdek per fiets de wereld van de hunebedbouwers

Borger ligt, naast het grootste hunebed van Nederland, het Hunebedcentrum. Hier kruipt u in de huid van onze voorouders, de hunebedbouwers. Vele fietsroutes doen het centrum aan en een aantal starten en eindigen er.

Lees meer

Schaapskudde Exloo

Schapen, de heide en Drenthe, ze horen bij elkaar. Dagelijks kwamen de schapen van de heide naar de kooi, daar werd de mest verzameld om uit te rijden over de velden. In Exloo staat de kooi nog in het dorp staat en gaat de kudde nog geregeld over straat.
(© Pamela Joyce Fotografie)

Lees meer

Schutrups Schoenen Exloo

Laat je inspireren door ons brede aanbod in schoenen, kleding en lifestyle producten. Naast voet- en schoenkennis staan kwaliteit, service en vakmanschap centraal. De mooiste merken, van outdoor tot alledaags. Alles onder een dak!

De koffie staat klaar!

Lees meer

Smukke Exloo

Smukke!, een winkeltje om blij van te worden. Je vindt er stoere spullen van bijvoorbeeld doorleefd hout, maar ook de Scandinavische stijl en de echte Franse romantiek met kant, roze en bloemetjes. De vaak bijzondere kasten waarin de woonspullen staan, zijn ook te koop. Kom eens binnenlopen en sfeer proeven als je in de buurt bent!

Lees meer

Bij Thuis op 41 in Exloo

Bij Thuis op 41 voelt het als thuis. Een inspirerende plek waar de tijd even stilstaat en je figuurlijk even kunt opladen tijdens een bezoek aan onze conceptstore met een mix van mooie woon- en lifestyleproducten.

Lees meer

Beeldentuin Zwakanaga

Aan de rand van het dorp Exloo ligt onze idyllische beeldentuin. Via zichtlijnen en vaste rustplekken kan men genieten van de kunst, gesitueerd in weelderige borders, langs een beekloop naar de vijver. Ieder jaar exposeren hier zo’n 25 kunstenaars uit Nederland.

Entree is € 2,00 p.p., er is een scootmobiel beschikbaar voor bezoekers die slecht ter been zijn.

Lees meer

Terras Restaurant Poolshoogte, een unieke locatie in Boswachterij Odoorn

Midden in de prachtige Staatsbossen van Odoorn, nabij het Schapenpark en naast de gelijknamige uitkijktoren vindt u Terras Restaurant Poolshoogte. Op deze unieke locatie kunt u heerlijk genieten van een kop koffie met wat lekkers, lunch, een glaasje wijn of een overheerlijk diner.

Lees meer

GPS-routes

Voor de wandelvakanties maken wij gebruik van GPS-routes die op een GPS voor u klaar ligt in het eerste hotel. De gebruiksaanwijzing zult u pas na uw volledige betaling van uw reissom in digitaal pdf-formaat ontvangen. Als u er niet uit komt neem dan kunt u gerust op de aankomst dag contact met ons leggen, wij leggen het dan graag nog een keer ter plekke uit.

Bagagetransport

 • In uw bagage mogen geen vloeibare- en /of giftige stoffen in zitten.
 • U mag 1 koffer per persoon meenemen, de koffer mag niet meer wegen dan 20 kilo
 • De bagage moet een dichte tas of koffer zijn, dus geen open boodschappentas.
 • Het is aan te raden om geen breekbare spullen in de bagage te doen (het bagagetransport is altijd op eigen risico).
 • U dient uw bagage altijd te labelen met de bijbehorende kofferlabels.
 • Uw bagage dient uiterlijk op de volgende dag om 09:00 uur ’s morgens bij de receptie klaar te staan.
 • Voor 17:00 uur dezelfde dag staan uw bagage bij het volgende hotel klaar.

Onderstaand is de prijs per persoon op basis van twee personen in een tweepersoonskamer. Als datum wordt de eerste dag van uw vakantie aangehouden. De prijzen zijn altijd inclusief BTW, bagagetransport, overnachtingen en maaltijden zoals beschreven, routebeschrijvingen. Maar altijd exclusief toeristenbelasting, drankjes, lunches, entrees, souvenirs en andere persoonlijke uitgaven.

1 Maart t/m 24 maart en 1 oktober t/m 31 oktober

25 Maart t/m 24 april

25 April t/m 24 juni en 1 september t/m 30 september

25 Juni t/m 31 augustus

€ 259,-

€ 279,-

€ 289,-

€ 289,-

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Over de Geopark De Hondsrug (4-daags) wandelvakantie” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *