Over de Geopark De Hondsrug (4-daags) wandelvakantie

Geopark De Hondsrug wandelvakantie - Een wandelervaring door de prachtige Drentse natuur

Bent u op zoek naar een leuke Wandelvakantie in Drenthe? Wandel van hotel naar hotel tijdens deze 4-daagse Wandelvakantie door Geopark de Hondsrug. Dit prachtige gebied in Nederland is ontstaan in de laatste IJstijd en staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Tijdens deze wandelvakantie verkent u het gedeelte tussen Ees, Exloo en Odoorn. Laat u leiden door de vele hunebedden, grafheuvels, vennetjes en uitgestrekte heidevelden waar u de herder met zijn schaapskudde dagelijks kunt tegen komen.

Inclusief

, , , ,

259

Check-in: vanaf: 15:00 uurCheck-out: voor: 10:00 uur

Prijs is op basis van 2- of 3-persoonskamers. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag van € 25 – € 29 per dag die achteraf wordt verrekend.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

DAG 1: AANKOMST IN EES

Vanaf 15:00 uur bent u welkom in uw hotel in (de omgeving van) Ees voor overnachting. Uw GPS en een zeer duidelijke handleiding liggen voor u klaar. Indien gewenst komen we de werking persoonlijk uitleggen.

DAG 2: VAN EES NAAR EXLOO (16,3 KM | 18,8 KM | 25,3 KM)

Bij de langste twee wandelingen loopt u langs het hunebedcentrum in Borger. In dit compleet vernieuwde centrum toont men u met hedendaagse hulpmiddelen hoe de hunebedden gebouwd zijn en hoe hun bouwers leefden. Daarna komt u in de omgeving Bronneger een aantal hunebedden tegen. Een aantal kilometer verder wandelt u langs een heuse Pingoruïne die ontstaan is in de laatste ijstijd. Aan het einde van deze wandeldag loopt u Exloo binnen.

DAG 3: VAN EXLOO NAAR ODOORN (13,2 KM | 16,1 KM | 19,3 KM | 21,3 KM)

Als eerste loopt u langs de schaapskooi in Exloo. Als u geluk heeft vertrekt de herder met zijn kudde net vanuit de kooi, anders staat er vermeld waar de kudde die dag graast. Rond de middagpauze komt u bij het theehuis plus uitkijktoren Poolshoogte aan. Een unieke locatie om uit te kijken over de staatsbossen en te pauzeren onder het genot van een hapje en een drankje. Daarna loopt u door het schapenpark naar het dorp Odoorn, met zijn karakteristieke oude kerkje in het centrum.

DAG 4: VAN ODOORN NAAR EES (14,6 KM | 17,3 KM |20,8 KM)

Eerst loopt u langs hunebed D34, daarna langs een zeer bekende grafheuvel “Eppies Bargje”. Daarna loopt u over de heide bij Exloo en door de prachtige staatsbossen terug naar Ees.