No products in the cart.

Nationaal Park Drents-Friese Wold (4-daags)

Wandelvakantie Zorgvlied - Appelscha

Dwaal van zandverstuiving naar vennetje, van heide naar moeras. Het Drents-Friese Wold is het groots in zijn schoonheid.

Inclusief

, , , ,
Waardering 4.00 op 5 gebaseerd op 2 klantbeoordelingen
(2 klantbeoordelingen)

229

Check-in: vanaf: 15:00 uurCheck-out: voor: 10:00 uur

Prijs is op basis van 2- of 3-persoonskamers. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag van € 25 – € 29 per dag die achteraf wordt verrekend.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Uitgebreide beschrijving
Inbegrepen
Accomodatie
Bezienswaardigheden
Praktische info
Prijsinfo
Reviews

DAG 1: AANKOMST IN ZORGVLIED

Vanaf 15:00 uur bent u welkom in uw hotel in (de omgeving van) Zorgvlied voor diner en overnachting. Uw GPS en een zeer duidelijke handleiding liggen voor u klaar. Indien gewenst komen we de werking persoonlijk uitleggen.

DAG 2: RONDOM ZORGVLIED (17,8 KM – 19,5 KM – 22,7 KM)

Alle wandelroutes gaan vanuit Zorgvlied in zuidelijke richting. De langste route gaat door het dorp Vledder en langs Museums Vledder. De route van 19,5 kilometer gaat door het dorp Doldersum. Overnachting in het hotel in Zorgvlied. Het diner is vandaag helaas niet bij de reissom inbegrepen.

DAG 3: VAN ZORGVLIED NAAR APPELSCHA (16,0 KM – 18,8 KM – 21,6 KM)

Vandaag maakt u uitgebreid kennis met het Aekingerzand (Kale Duinen). Fanatisch natuur, maar met droog weer lastig wandelen door het mulle zand. Diner en overnachting in het hotel in Appelscha.

DAG 4: VAN APPELSCHA NAAR ZORGVLIED (16,2 KM – 20,3 KM – 22,9 KM)

Door de bossen en langs de heide, maar niet over het Aekingerzand wandelt u terug naar het hotel in Zorgvlied, waar uw vakantie al weer tem einde is.

Inbegrepen

 • 3 nachten verblijf in goede 3-sterrenhotels
 • 3 x ontbijt
 • 2 x 3-gangen diner op dag 1 en dag 3
 • Bagagetransport tussen de hotels
 • Routebeschrijving GPS
 • Parkeerplaats bij het eerste hotel

Niet inbegrepen

 • Reserveringskosten € 18,00 per boeking
 • 3-gangen diner op dag 2 en op dag 4
 • Lunches en drankjes
 • Entreegelden

Bijkomende kosten ter plaatse

 • Toeristenbelasting
 • Eventuele parkeerkosten
 • Alle entreegelden tenzij anders vermeld

Extra informatie

 • De reis technische uitvoering van deze reis is in handen van Fun in Drenthe
 • Programma en routes onder voorbehoud van wijzigingen
 • LET OP: voor deze reis dient u de routes ZELF te downloaden en te printen.

Hotel Vila Nova

Villa Nova is een Hotel & Restaurant dat beschikt over meerdere types kamers en ruime eetgelegenheid. Villa Nova is gevestigd in Drenthe in een bosrijke omgeving. Vooral voor ruiters, wandelaars, fietsers, menners is dit een uitstekende locatie. Ook voor gasten met andere interesses is het een geweldige plek om lekker tot rust te komen.

Villa Nova is een familiebedrijf dat door de generaties heen vele gasten heeft mogen ontvangen, met elk een fijne ervaring. Wij hebben gastvrijheid hoog in het vaandel staan en vinden het dan ook zeer belangrijke dat elke gast het naar de zin heeft. Daarom kunnen  wij ook advies en tips geven over eventuele uitjes naar onder andere musea, openluchttheaters en nog veel meer!

Lees meer..

Hotel Appelscha

 

Miramar

Miramar Zeemuseum toont u de indrukwekkende collectie zeecuriosa die de reislustige juffrouw Warners vanuit alle wereldzeeën en werelddelen heeft verzameld. Miramar Zeemuseum organiseert jaarlijks grote wisselexposities. Daarnaast heeft het museum een een rariteitenkabinet of ‘wunderkammer’. Er is een café met terras en een winkel.

Museums Vledder

Kunst is leuk en kunst hebben we in deze museums volop. Echt en vals, schilderijen en glas. Je kunt er stilletjes van genieten, maar ook mee lachen. Zeker bij onze opmerkelijke verzameling Valse Kunst van meestervervalsers Han van Meegeren en Geert Jan Jansen. Ervaar onze vermakelijke (gratis) rondleidingen. Deskundige rondleiders vertellen het, met een knipoog. Maar er is nog meer te beleven, anders heet het geen ‘Museums’. Er is een prachtige collectie hedendaagse glaskunst, een zaal met Noord. Nederlandse schilderijen, wisselende tentoonstellingen, een museumwinkel en voor de inwendige mens de gelegenheid om in de bibliotheek of buiten op het terras nog wat te nuttigen.

Nationaal Park Drents-Friese Wold

Op de grens van de provincies Drenthe en Friesland ligt het Nationaal Park- Drents-Friese Wold. Dit Nationaal Park is één van de grootste natuurgebieden in Nederland. Het Drents-Friese Wold is na de Veluwe het grootste aaneengesloten bosgebied van Nederland. Naast bos is het Drents-Friese Wold vooral bekend vanwege de kale duinen, of chiquer, het Aekingerzand. Dit stuifzandgebied is groot genoeg om de wind de kans te geven het zand ook echt te laten stuiven. Met behulp van grazers wordt het gebied verder vrij van gras en bomen gehouden.

 

Aekingerzand (Kale duien)

Het Aekingerzand is een uitgestrekt gebied met zandverstuivingen, dat deel uitmaakt van het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Gebieden met stuifzand komen betrekkelijk weinig voor in Nederland. Het Aekingerzand (ook wel de Kale Duinen genoemd) is één van die gebieden. Omdat door bebossing het stuifzandkarakter verloren dreigde te gaan heeft Staatsbosbeheer besloten tot het kappen van 200 ha bos. Een kudde schapen zorgt voor de begrazing van de heide in het gebied. Precies op de grens van de provincies Drenthe en Friesland ligt de Grenspoel, een ven aan de rand van het stuifzandgebied.

GPS-routes

Voor de wandelvakanties maken wij gebruik van GPS-routes die op een GPS voor u klaar ligt in het eerste hotel. De gebruiksaanwijzing zult u pas na uw volledige betaling van uw reissom in digitaal pdf-formaat ontvangen. Als u er niet uit komt neem dan kunt u gerust op de aankomst dag contact met ons leggen, wij leggen het dan graag nog een keer ter plekke uit.

Bagagetransport

 • In uw bagage mogen geen vloeibare- en /of giftige stoffen in zitten.
 • U mag 1 koffer per persoon meenemen, de koffer mag niet meer wegen dan 20 kilo
 • De bagage moet een dichte tas of koffer zijn, dus geen open boodschappentas.
 • Het is aan te raden om geen breekbare spullen in de bagage te doen (het bagagetransport is altijd op eigen risico).
 • U dient uw bagage altijd te labelen met de bijbehorende kofferlabels.
 • Uw bagage dient uiterlijk op de volgende dag om 09:00 uur ’s morgens bij de receptie klaar te staan.
 • Voor 17:00 uur dezelfde dag staan uw bagage bij het volgende hotel klaar.

Onderstaand is de prijs per persoon op basis van twee personen in een tweepersoonskamer. Als datum wordt de eerste dag van uw vakantie aangehouden. De prijzen zijn altijd inclusief BTW, bagagetransport, overnachtingen en maaltijden zoals beschreven, routebeschrijvingen. Maar altijd exclusief toeristenbelasting, drankjes, lunches, entrees, souvenirs en andere persoonlijke uitgaven.

1 Maart t/m 24 maart en 1 oktober t/m 31 oktober

25 Maart t/m 24 april

25 April t/m 24 juni en 1 september t/m 30 september

25 Juni t/m 31 augustus

€ 199,-

€ 219,-

€ 229,-

€ 229,-

2 beoordelingen voor Nationaal Park Drents-Friese Wold (4-daags)

 1. Waardering 4 uit 5

  Sander van der Veer (geverifieerde eigenaar)

  test

 2. Waardering 4 uit 5

  FietsWandelVakantie392 (geverifieerde eigenaar)

  bla bla

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *