No products in the cart.

Mooi Drenthe fietsvakantie (5-daags)

5-daagse fietsvakantie van Westerbork - Dwingeloo - Norg - Anloo

4 dagen fietsen langs mooie Drentse plaatsen zoals Westerbork, Dwingeloo, Norg en Anloo en de mooie natuur zoals Fochteloërveen, Drentse Aa.

Inclusief

, , , , ,

369

Check-in: vanaf: 15:00Check-out: voor: 10:00

Prijs is op basis van 2- of 3-persoonskamers. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag van € 25 – € 29 per dag die achteraf wordt verrekend.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Uitgebreide beschrijving
Inbegrepen
Accomodatie
Bezienswaardigheden
Praktische info
Prijsinfo
Reviews

DAG 1: Aankomst in Westerbork

Vanaf 15:00 uur bent u welkom in uw hotel in (de omgeving van) Westerbork.

DAG 2: Van Westerbork naar Dwingeloo – 51 km

Na het ontbijt stapt u op de fiets voor een mooie route langs voormalig kamp Westerbork en over de heide van het Dwingelderveld. ‘s Avonds diner en overnachting in (de omgeving van) Dwingeloo.

DAG 3: Van Dwingeloo naar Norg – 54 km

Door het Nationaal Park Drents-Friese Wold en het Fochteloërveen naar het gevangenisdorp Veenhuizen. Diner in (de omgeving van) Norg.

DAG 4: Van Norg naar Anloo – 56 km

Op de fiets door de hoofdstad van Drenthe en daarna over het prachtige Balloërveld naar uw diner en overnachting in (de omgeving van) Anloo.

DAG 5: Van Anloo naar Westerbork – 56 km

Op de laatste dag van uw fietsvakantie Drenthe gaan we langs een aantal hunebedden en het hunebedcentrum in Borger naar Westerbork.

Inbegrepen

 • 4 nachten verblijf in goede 3-sterrenhotels
 • 4 x ontbijt
 • 4 x 3-gangen diner
 • Bagagetransport tussen de hotels
 • Routebeschrijving
 • Parkeerplaats bij het eerste hotel

Niet inbegrepen

 • Reserveringskosten € 18,00 per boeking
 • Lunches en drankjes
 • Entreegelden

Optioneel bij te boeken

 • Huur toerfiets € 15,- per dag
 • Huur E-Bike € 25,- per dag

Bijkomende kosten ter plaatse

 • Toeristenbelasting
 • Eventuele borg bij huurfiets
 • Eventuele parkeerkosten
 • Alle entreegelden tenzij anders vermeld
 • Toeslag voor honden

Extra informatie

 • De reis technische uitvoering van deze reis is in handen van Fun in Drenthe
 • Programma en routes onder voorbehoud van wijzigingen
 • LET OP: voor deze reis dient u de routes ZELF te downloaden en te printen.

Hotel Abdij de Westenburcht

Hotel Wesseling

Hotel Norg

Hotel De Koningsherberg

Ons motto is Eenvoudig goed!
Als gast in onze mooie provincie Drenthe, dan moet u ook zeker het Nationaal Park “de Drentse Aa” bezoeken. Zeker ook onze majestueuze Magnuskerk is een bezoekje waard hier in Anloo. Wandelend of op de fiets, u zult versteld staan van al het moois wat u tegenkomt onderweg. Onze herberg ligt hier middenin omgeven door bos, heide en onze “oer”oude hunebedden. Wij hebben eenvoudige, maar schone drie sterren herbergkamers, en een gezellig sfeervol restaurant. Kom u zelf overtuigen en geniet van onze Drentse gastvrijheid, want die staat bij ons hoog in het vaandel.

Lees meer

Museum van Papierknipkunst

Het museum van Papierknipkunst presenteert orginele nationale en internationale papierknipkunst in vele onderwerpen. De snij- en knipkunst komt oorspronkelijk uit China. Van hieruit verspreidde deze volkskust zich ook in West-Europese landen, onder andere in Nederland. Het oudst bewaard gebleven knipwerk stamt ban Anna Maria Schuurmann (1607-1678). Eén van de oudste knipwerk in het museum is van Jan de Bleyker en dateert van ca 1750.

Kamp Westerbork

Kamp Westerbork bevat een museum met een permanente tentoonstelling over de geschiedenis van het kamp. De verhalen van de overlevende worden verteld door middel van foto’s, documenten, tekeningen, schilderijen, beelden, landkaarten en andere opjecten uit Westerbork. Het terrein, het museum en de monumenten worden door een educatief wandelpad van drie kilometer met elkaar verbonden. Zo komt u al rondwandelend meer te weten over het duistere verleden van Kamp Westerbork.

Nationaal Park Dwingelderveld

Beleef de Grote stille heide van Drenthe. Nationaal Park Dwingelderveld is het grootste natte heidegebied van west-Europa. U vindt hier zeldzame dieren en planten. De betrokken overheden en beheerders willen de natuur in dit gebied beschermen en herstellen, zodat de kwaliteit van de natuur optimaal wordt. Dat is niet alleen prettig voor de dieren en planten in het gebied, maar ook voor omwonenden en toeristen. Want zo kunnen zij genieten van een prachtig natuurgebied! Er zijn maar liefst 2 schaapskudden met herder die de heide in conditie houden.

Pottenbakkerij Galerie de Brinksteen – Dwingeloo

Aan de voet van de Siepeltoren aan de Entingheweg in het sfeervolle Dwingeloo is Pottenbakkerij en Galerie ‘De Brinksteen’ gevestigd. Hier komt U alles te weten over het maken van ambachtelijke potterie. Vaak kunt U pottenbakker Frans van den Brink zelf aan het werk zien. Er is een groot assortiment kunstzinnige en ambachtelijke keramiek tentoongesteld. Pottenbakken is een eeuwenoud ambacht. De kennis daarvoor mag niet verloren gaan.

OER museum – Diever

Het museum richt zich op de prehistorie in het gebied West-Drenthe. De periode waar het hier om gaat loopt van ca. 1200 na Chr. – de middeleeuwen. De vaste collectie bestaat uit een verzameling artefacten uit verschillende perioden. Daarnaast zijn er wisseltentoonstellingen. Het gebouw werd in 1604, in opdracht van Berend Ketel, gebouwd. Het is de enige nog min of meer in oorspronkelijke staat verkerende schulte behuizing van Drenthe.

Nationaal Park Drents-Friese Wold

Op de grens van de provincies Drenthe en Friesland ligt het Nationaal Park- Drents-Friese Wold. Dit Nationaal Park is één van de grootste natuurgebieden in Nederland. Het Drents-Friese Wold is na de Veluwe het grootste aaneengesloten bosgebied van Nederland. Naast bos is het Drents-Friese Wold vooral bekend vanwege de kale duinen, of chiquer, het Aekingerzand. Dit stuifzandgebied is groot genoeg om de wind de kans te geven het zand ook echt te laten stuiven. Met behulp van grazers wordt het gebied verder vrij van gras en bomen gehouden.

 

Aekingerzand (Kale duien)

Het Aekingerzand is een uitgestrekt gebied met zandverstuivingen, dat deel uitmaakt van het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Gebieden met stuifzand komen betrekkelijk weinig voor in Nederland. Het Aekingerzand (ook wel de Kale Duinen genoemd) is één van die gebieden. Omdat door bebossing het stuifzandkarakter verloren dreigde te gaan heeft Staatsbosbeheer besloten tot het kappen van 200 ha bos. Een kudde schapen zorgt voor de begrazing van de heide in het gebied. Precies op de grens van de provincies Drenthe en Friesland ligt de Grenspoel, een ven aan de rand van het stuifzandgebied.

Fochteloërveen

Het Fochteloërveen is een uitgestrekt hoogveengebied vlakbij Assen, waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In het gebied staan veel uitkijktorens en -platforms, waar de ‘zeven’wel de meest in het oog springende van is. Hoogeveen ontstaat op plekken waar regenwater blijft staan en veenmossen eeuwen achtereen kunnen groeien. De veenmossen sterven van onderen af en groeien aan de bovenkant door. Na eeuwen ontstaat zo een bodem met dik pakket veenmossen. Het hoogeveen groeit boven de omgeving uit, waardoor grondwater de wortelzone van de planten niet meer bereikt. De veenmossen zijn als spons en houden het regenwater vast. Door de zuurstofarme omstandigheden verteren de afgestorven mosresten niet.

Lees meer

Kaaslust Veenhuizen

Kaaslust is een ambachtelijk kaasmakerij, gevestigd in de gerestaureerde zuivelfabriek van Veenhuizen. Een voormalige kolonie van de Maatschappij van Weldadigheid, door UNESCO genomineerd als werelderfgoed.

Brouwerij Maallust Veenhuizen

Op het industriecomplex Maallust vond de verwerking van landbouwproducten plaats. De brouwerij bevindt zich in het gebouw van de vroegere graanmaalderij van het Gevangenisdorp. Dus waan uzelf in een andere wereld, op een plek die zoveel geschiedenis uitademt die nog steeds voelbaar is.

Lees meer

Het Gevangenismuseum Veenhuizen

Van met z’n allen in een zaal, tot eenzaam in de cel. Van lijfstraffen tot keihard werken.
En van opvang voor weeskinderen tot dorp vol criminelen. In het Gevangenismuseum in Veenhuizen ontdek je alles over verleden en heden van misdaad en straf. Wel eens aan de schandpaal gestaan? Een cel van binnen gezien? Op de stoel van de rechter gezeten? In het Gevangenismuseum kan het allemaal!

Lees meer

Hospitaallaan Veenhuizen

Aan de Hospitaallaan in Veenhuizen (direct achter het Gevangenismuseum) vindt u een aantal kleinschalige, maar wel leuke, bezienswaardigheden. op huisnummer 2 Theetuin Zonneschien: In de tuin zijn knusse zitjes te vinden midden in een zee van bloemen en soms grotendeels verscholen achter het groen. Naast koffie schenkt de eigenaar inmiddels ook haar beroemde ‘bajesthee’. Op huisnummer 19 De kunsttuin: Hier is een expositie van werken van keramisten uit Nederland, Engeland, Duitsland en Frankrijk. Op huisnummer 16 het voormalige gevangenishospitaal is omgebouwd tot een hotel-restaurant, waar u tegenwoordig gastvrij wordt ontvangen. De vergaderzalen (vroeger waren dit de ziekenhuiszalen) hebben op de drempels nog de ingeslepen sporen van de ziekenhuisbedden.

Balloërveld

Het natuurgebied Balloërveld staat bekend om zijn weidse heidevelden, stuifzandvlaktes en historische sporen, nagelaten door de voormalige bewoners. De karresporen, de Celtic Fields (omwallen akkers van 40 bij 40 meter in de Middeleeuwen), de grafheuvels en de urnvelden zijn vandaag de dag nog zichtbaar.

Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa

Nergens in Nederland vind je een beek als de Drentsche Aa. Kronkelend haar weg zoekend door het landschap creërden boeren gedurende duizenden jaren een grote rijkdom aan natuur. Het gebied heeft echter binnen haar grenzen 21 dorpen en gehuchten en bestaat voor meer dan de helft uit landbouwgrond

Het Boomkroonpad

De natuur op een andere manier beleven? Breng dan een bezoek aan het Boomkroonpad van Staatsbosbeheer. Hier loop je letterlijk tussen de toppen van de bomen door. Hier starten ook prachtige wandelroutes door het bos en langs heide en vennen.

Lees meer

Expositieboerderij Versteend Leven

Versteend Leven waar iedereen zijn ogen uitkijkt naar de meest mooie mineralen, fossielen en schelpen uit de gehele wereld. Prachtige kristalgroepen, dierfiguren en voorwerpen gemaakt van sier- en edelstenen, alsmede exclusieve sieraden in vele soorten en modellen trekken verzamelaars en liefhebbers van heinde en verre.

Lees meer

Ontdek per fiets de wereld van de hunebedbouwers

Borger ligt, naast het grootste hunebed van Nederland, het Hunebedcentrum. Hier kruipt u in de huid van onze voorouders, de hunebedbouwers. Vele fietsroutes doen het centrum aan en een aantal starten en eindigen er.

Lees meer

Fietsroutes en/of -kaarten

Bij al onze fietsreizen zijn routes en/of kaarten inbegrepen. Deze ontvangt u pas na uw volledige betaling van uw reissom in digitaal pdf-formaat. Op verzoek is het mogelijk deze per post te ontvangen, de extra kosten hiervoor bedragen € 7,50 per arrangement. (Let op: bij lastminute-boekingen/aanvragen kan het voorkomen dat u uw papieren kort voor vertrek ontvangt. Er ligt bij aankomst geen pakketje voor u klaar in het eerste hotel. U dient de routes zelf uit te printen en mee te nemen!).

De fietsroutes zijn indicatief en afhankelijk van het weer en de lokale omstandigheden. De meeste routes ondergaan een extra controle voordat het fietsseizoen begint. Om deze reden kan een beschreven programma iets afwijken van het beschreven programma in de brochure of op de website. De genoemde afstanden dienen als richtlijn.

Bagagetransport

 • In uw bagage mogen geen vloeibare- en /of giftige stoffen in zitten.
 • U mag 1 koffer per persoon meenemen, de koffer mag niet meer wegen dan 20 kilo
 • De bagage moet een dichte tas of koffer zijn, dus geen open boodschappentas.
 • Het is aan te raden om geen breekbare spullen in de bagage te doen (het bagagetransport is altijd op eigen risico).
 • U dient uw bagage altijd te labelen met de bijbehorende kofferlabels.
 • Uw bagage dient uiterlijk op de volgende dag om 09:00 uur ’s morgens bij de receptie klaar te staan.
 • Voor 17:00 uur dezelfde dag staan uw bagage bij het volgende hotel klaar.

Huurfiets of eigen fiets

U kunt uw eigen fiets meenemen of een huurfiets huren. In de meeste gevallen heeft u de beschikking over een moderne lichtgewicht fiets met minimaal 7, maar meestal 21 of 24 versnellingen. De fietsen zijn geschikt voor deelnemers van 1.60 m tot 1.95 m. Afwijkende maten zijn alleen op aanvraag mogelijk.

Op diverse bestemmingen is tegen een toeslag ook een E-bike beschikbaar. Indien dit van toepassing is staat dit aangegeven bij optioneel bij te boeken.

Onderstaand is de prijs per persoon op basis van twee personen in een tweepersoonskamer. Als datum wordt de eerste dag van uw vakantie aangehouden. De prijzen zijn altijd inclusief BTW, bagagetransport, overnachtingen en maaltijden zoals beschreven, routebeschrijvingen. Maar altijd exclusief toeristenbelasting, drankjes, lunches, entrees, souvenirs en andere persoonlijke uitgaven.

1 Maart t/m 24 maart en 1 oktober t/m 31 oktober

25 Maart t/m 24 april

25 April t/m 24 juni en 1 september t/m 30 september

25 Juni t/m 31 augustus

€ 329,-

€ 369,-

€ 369,-

€ 379,-

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Mooi Drenthe fietsvakantie (5-daags)” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *