Mien olde Drenthelaand (4-daags) fietsvakantie

4-daagse fietsvakantie van Odoorn - Schoonebeek - Wezup

Vier dagen fietsen door het ‘oude’ Drenthe rondom de karakteristieke dorpen op de zand- en veengronden en door het UNESCO Global Geopark De Hondsrug.

Inclusief

, , ,
(1 klantbeoordeling)

189

Check-in: vanaf: 15:00Check-out: voor: 10:00

Prijs is op basis van 2- of 3-persoonskamers. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag van € 25 – € 29 per dag die achteraf wordt verrekend.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Dag: 1 Aankomst in Odoorn

Vanaf 15:00 uur bent u welkom in hotel De Oringer Marke, gelegen aan het prachtige dorpsplein van Odoorn voor diner (niet bij de reissom inbegrepen) en overnachting.

Dag 2: Van Odoorn naar Schoonebeek (circa 55 km)

In de loop van de ochtend fietst u door Emmen naar het Veenpark bij Bargercompascuum. Hier beleeft u de geschiedenis van het veen. Enkele rijke verveners en vele arme veenarbeiders hebben in deze omgeving geleefd. Daarna fietst u door de unieke natuur van het Bargerveen langs de Duitse grens naar het ‘oliedorp’ Schoonebeek. Hier bevindt zich het Zandstrooiboerderij waar u naast de kunst van het zandstrooien ook de tentoonstelling over de oliewinning en ja-knikkers kunt bewonderen. Na deze Drentse historie wordt u verwacht in het hotel voor diner (niet bij de reissom inbegrepen) en overnachting.

Dag 3: Van Schoonebeek naar Wezup (circa 58 km)

Na het ontbijt stapt u op de fiets. Langs het 11e eeuwse kasteel van Coevorden fietst u via Dalen (molen) naar het beeldenpark bij Gees. Daarna fietst u door de prachtige esdorpen Zweeloo en Aalden (molen) naar het authentiek Drents dorpje Wezup voor diner (niet bij de reissom inbegrepen) en overnachting.

Dag 4: Van Wezup naar Odoorn (circa 58 km)

U fietst door Orvelte, volgens de lezers van de Kampioen ANWB reizen, één van de mooiste dorpen van Nederland, en Westerbork naar het altijd indrukwekkende kamp Westerbork. Daarna fietst u door Borger. Hier is het grootste hunebed van Nederland. In het naastgelegen hunebedcentrum verteld men alles over de hunebedden en de geschiedenis van de hunebedbouwers. Na een heerlijke tussenstop bij Brasserie Restaurant bij Els in Exloo vervolgt u daarna de route richting Odoorn, waar uw fietsvakantie helaas alweer ten einde is.