Fietsvakantie Ontdek de Friese Hanzesteden

5 daags fietsvakantie inclusief verblijf, 4 x ontbijt, 1 x lunch, 1 x diner, bagagetransport en fietsroutes naar o.a. Bolsward en Sneek

Tijdens deze fietsvakantie beleeft u de geschiedenis van de Friese Hanzesteden Stavoren en Bolsward. Bijna 750 jaar geleden bloeiende havensteden, in die tijd veel groter dan Amsterdam.

Inclusief

, , , ,

239

Check-in: vanaf: 15:00Check-out: voor: 10:00

Prijs is op basis van 2- of 3-persoonskamers. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag van € 25 – € 29 per dag die achteraf wordt verrekend.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Dag 1: (maandag): Aankomst in Stavoren / Hindeloopen

Ontvangst is tussen 12:00 uur en 15:00 uur bij Paviljoen De Potvis bij Stavoren. Hier geniet u van een heerlijke lunch (bij de reissom inbegrepen) met uitzicht over het IJsselmeer. Na de lunch geeft u de koffers af en stapt u op de fiets voor een korte rit naar het Skiphotel. U overnacht de komende twee dagen in het eenvoudige Skipshotel, dat op een unieke locatie bij de jachthaven van Hindeloopen ligt.

Dag 2: (Dinsdag): Fietstocht rondom Hindeloopen (keuze uit 35 of 58 km)

Na het ontbijt stapt u op de fiets. In Hindeloopen kunt u een bezoek brengen aan het eerste Friese Schaatsmuseum. Het museum toont hier de grootse schaatscollectie ter wereld waaronder enkele eeuwenoude exemplaren. Ook kunt u hier de schaatsen ooit gedragen door koning Willem-Alexander en de geschiedenis van de Elfsteden bewonderen. Daarna vervolgt u de fietstocht voor een verkenning van de Hanzestad Stavoren. Stavoren was destijds een belangrijke handelsstad van Nederland. Vanuit hier werd door de grootschippers en kooplieden belangrijke handelsrelaties met de landen rond de Noordzee en Oostzee gedreven. Wist u dat Stavoren  in 1285 een handelsstad was die groter was dan Amsterdam? Maar ook dat Stavoren de oudste stad in Friesland is? De fietstocht wordt vervolgd langs de kust van het IJsselmeer en door de bosrijke omgeving van het Gaasterland. Overnachting is weer in het Skipshotel.

Dag 3: (Woensdag) Hindeloopen – Bolsward (ca 40 km)

Vandaag fietsen we door het palingdorp Heeg. In de nadagen van de Hanze-periode brachten de Friezen met hun Palingaken van Friesland naar Londen. Daarna fietsen we langs de prachtige houtzaagmolen van IJlst naar Sneek. Sneek is dé watersport stad van Nederland. Jaarlijks vindt hier het grootse georganiseerde zeilwedstrijdenevenement plaats van Europa. De stad Sneek is de derde grootste stad van Friesland en daarmee een bruisende stad in Friesland. Sneek heeft een rijke geschiedenis met vele prachtige monumenten, maar is ook verkozen tot de beste winkelstad boven de rivieren. Aan het einde van de fietsroute ligt Bolsward, waar u 2 nachten verblijft in Hotel De Wijnberg. Op de eerste avond is het diner inbegrepen bij de reissom.

Dag 4: (Donderdag) Fietstocht rondom Bolsward (ca 55 km of ca 43 km)

Vandaag staat de fietstocht naar Harlingen en Franeker op het programma. Aan het einde van de middag komt u weer aan in Bolsward voor uw laatste overnachting van deze vakantie.

Dag 5: (Vrijdag) Bolsward – Stavoren (ca 35 km)

Op de laatste dag van uw vakantie fietsen we nog één keer door de hanzestad Stavoren en vertellen we u het verhaal van de vrouwe van Stavoren. Bij het Paviljoen De Potvis staan uw koffers klaar om mee te nemen naar huis. Uw vakantie is helaas ten einde.