No products in the cart.

Fietsvakantie de Geschiedenis van Drenthe (4-daags)

4 daagse fietsvakantie Exloo - Elp - Norg

Fietsvakantie de Geschiedenis van Drenthe – 3 dagen fietsen langs plaatsen die de geschiedenis van Drenthe hebben bepaald zoals Exloo, Hunebedcentrum, Kamp Westerbork, Gevangenismuseum, Drents Museum.

Inclusief

, , , ,

269

Check-in: vanaf: 15:00Check-out: voor: 10:00

Prijs is op basis van 2- of 3-persoonskamers. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag van € 25 – € 29 per dag die achteraf wordt verrekend.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Uitgebreide beschrijving
Inbegrepen
Accomodatie
Bezienswaardigheden
Praktische info
Prijsinfo
Reviews

DAG 1: Aankomst in Exloo

Vanaf 15:00 uur bent u welkom in uw hotel in hotel de Meulenhoek in Exloo voor het diner en de overnachting.

DAG 2: Van Exloo naar Elp – 50 km

’s morgens kunt u de koffiestop houden bij het unieke theehuis met uitkijktoren Poolshoogte. Daarna fietst u langs het openluchtmuseum Ellert en Brammert waar u voor enkele uren de klok terug kunt zetten. Het wonen en leven in deze omgeving rond 1900 wordt uitgebeeld door verschillende woonvormen. In de eerste plaats is daar de plaggenhut. Maar een Saksische boerderij, tolhuis en schooltje en zelf een gevangenis behoren tot de collectie. In de oude boerenherberg is een hapje en een drankje verkrijgbaar. Weer een klein stukje verder langs de route komt u door het monumentendorp Orvelte. De monumentale boerderijen, de goed onderhouden woningen, de statige bomen, mooie tuinen en straten, met kinderkopjes en oude klinkers, geven het dorp een unieke sfeer. En je voelt je direct dat er in dit prachtige dorp wordt geleefd en gewerkt. Aan het einde van de middag komt u aan in uw hotel de Koekoekshof in Elp voor het diner en de overnachting.

DAG 3: Van Elp naar Norg – 48 km

Na het ontbijt fietst u door het voormalig kamp Westerbork. Daarna fietst u door het Fochteloërveen naar het gevangenisdorp Veenhuizen. U kunt daar het gevangenismuseum bezoeken, maar ook de kaasmakerij Kaaslust en de bierbrouwerij Maallust zijn zeker uw aandacht waard. Uw diner en overnachting is (in de omgeving) van Norg

DAG 4: Van Norg naar Exloo – 55 km

In het centrum van Assen toont het Drents Museum u wisselende internationale top exposities en een groot deel van de Drentse geschiedenis. Tenslotte kunt u in het hunebedcentrum in Borger alles te weten komen over de hunebedden en hun bouwers.

Inbegrepen

 • 3 nachten verblijf in goede 3-sterrenhotels
 • 3 x ontbijt en 3 x diner
 • Bagagetransport tussen de hotels
 • Routebeschrijving en kaart
 • Parkeerplaats bij het eerste hotel

Niet inbegrepen

 • Reserveringskosten € 18,00 per boeking
 • Lunches en drankjes
 • Entreegelden

Optioneel bij te boeken

 • Huur toerfiets € 15,- per dag
 • Huur E-Bike € 25,- per dag

Bijkomende kosten ter plaatse

 • Toeristenbelasting
 • Eventuele borg bij huurfiets
 • Eventuele parkeerkosten
 • Alle entreegelden tenzij anders vermeld

Extra informatie

 • De reis technische uitvoering van deze reis is in handen van Fun in Drenthe
 • Programma en routes onder voorbehoud van wijzigingen
 • LET OP: voor deze reis dient u de routes ZELF te downloaden en te printen.

Hotel de Meulenhoek – Restaurant bij Els

Prachtig gelegen in Drenthe, nabij Emmen, Assen, Borger en Stadskanaal, midden op de Drentse Hondsrug, verscholen tussen heidevelden en bossen, vindt u Hotel Restaurant De Meulenhoek. Dit 3 sterren superieur hotel is de perfecte uitvalbasis voor uw activiteiten zoals fietsen en wandelen.  Ook kunt u elektrische fietsen huren of gebruik maken van het oplaadpunt voor uw elektrische fiets.

Lees meer

Hotel de Koekoekshof

Kom genieten in hotel de Koekoekshof. Gelegen in het hart van Drenthe, is dit gemoedelijke familiehotel een ideale uitvalsbasis voor mooie fietstochten in een prachtige omgeving. Kwaliteit en service staan hoog in het vaandel en wij zorgen ervoor dat het u tijdens uw verblijf aan niets ontbreekt.

Een comfortabel bed in één van onze ruime en lichte kamers, een smakelijk diner dat met liefde bereid is en een uitgebreid ontbijt met verse producten maken dat u na een nacht in de Koekoekshof weer klaar bent voor de volgende etappe van uw fietsvakantie!

Lees meer

Hotel Norg

Schaapskudde Exloo

Schapen, de heide en Drenthe, ze horen bij elkaar. Dagelijks kwamen de schapen van de heide naar de kooi, daar werd de mest verzameld om uit te rijden over de velden. In Exloo staat de kooi nog in het dorp staat en gaat de kudde nog geregeld over straat.
(© Pamela Joyce Fotografie)

Lees meer

Schutrups Schoenen Exloo

Laat je inspireren door ons brede aanbod in schoenen, kleding en lifestyle producten. Naast voet- en schoenkennis staan kwaliteit, service en vakmanschap centraal. De mooiste merken, van outdoor tot alledaags. Alles onder een dak!

De koffie staat klaar!

Lees meer

Beeldentuin Zwakanaga

Aan de rand van het dorp Exloo ligt onze idyllische beeldentuin. Via zichtlijnen en vaste rustplekken kan men genieten van de kunst, gesitueerd in weelderige borders, langs een beekloop naar de vijver. Ieder jaar exposeren hier zo’n 25 kunstenaars uit Nederland.

Entree is € 2,00 p.p., er is een scootmobiel beschikbaar voor bezoekers die slecht ter been zijn.

Lees meer

Smukke Exloo

Smukke!, een winkeltje om blij van te worden. Je vindt er stoere spullen van bijvoorbeeld doorleefd hout, maar ook de Scandinavische stijl en de echte Franse romantiek met kant, roze en bloemetjes. De vaak bijzondere kasten waarin de woonspullen staan, zijn ook te koop. Kom eens binnenlopen en sfeer proeven als je in de buurt bent!

Lees meer

Bij Thuis op 41 in Exloo

Bij Thuis op 41 voelt het als thuis. Een inspirerende plek waar de tijd even stilstaat en je figuurlijk even kunt opladen tijdens een bezoek aan onze conceptstore met een mix van mooie woon- en lifestyleproducten.

Lees meer

Terras Restaurant Poolshoogte, een unieke locatie in Boswachterij Odoorn

Midden in de prachtige Staatsbossen van Odoorn, nabij het Schapenpark en naast de gelijknamige uitkijktoren vindt u Terras Restaurant Poolshoogte. Op deze unieke locatie kunt u heerlijk genieten van een kop koffie met wat lekkers, lunch, een glaasje wijn of een overheerlijk diner.

Lees meer

Ellert en Brammert

Ga op reis in het verleden van Drenthe in Openluchtmuseum Ellert en Brammert. Kijk binnen in de plaggenhutten, school, kerk ,gevangenis en drukkerij. Rusten met een hapje en drankje kan in de oude Drentse Boerenherberg. De kinderboerderij en speeltuin maken het uitje compleet.

Lees meer

Museumdorp Orvelte

In het levendige monumentendorp Orvelte – waar mensen gewoon wonen en werken – beleef u de geschiedenis aan den lijve. Ga mee op reis en beleef Orvelte zelf! De smid is nog regelmatig aan het werk in de smidse. Zo niet, dan vindt u hem vast in de werkplaats van ‘t Stokertje waar hij zijn dagelijks brood verdient. Pas op! Het vuur waarin hij zijn hoefijzer smeedt, is echt heet! Heeft u wel een gezien hoe de klompenmaker een blok hout omtovert tot een echte, gave klomp? In de zuivelfabriek van 1899 ziet u hoe biologische kaas gemaakt wordt. Met een beetje geluk ziet u de schaapsherder met zijn kudde bij de schaapskooi. In Drenthe, met name Orvelte, staan prachtige, rietgedekte Saksische boerderijen en andere rustieke gebouwen. Mooi om langs te wandelen, maar nog leuker om ook eens van binnen te bekijken. Bij een aantal van de boerderijen bent u van harte welkom!

Kamp Westerbork

Kamp Westerbork bevat een museum met een permanente tentoonstelling over de geschiedenis van het kamp. De verhalen van de overlevende worden verteld door middel van foto’s, documenten, tekeningen, schilderijen, beelden, landkaarten en andere opjecten uit Westerbork. Het terrein, het museum en de monumenten worden door een educatief wandelpad van drie kilometer met elkaar verbonden. Zo komt u al rondwandelend meer te weten over het duistere verleden van Kamp Westerbork.

Fochteloërveen

Het Fochteloërveen is een uitgestrekt hoogveengebied vlakbij Assen, waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In het gebied staan veel uitkijktorens en -platforms, waar de ‘zeven’wel de meest in het oog springende van is. Hoogeveen ontstaat op plekken waar regenwater blijft staan en veenmossen eeuwen achtereen kunnen groeien. De veenmossen sterven van onderen af en groeien aan de bovenkant door. Na eeuwen ontstaat zo een bodem met dik pakket veenmossen. Het hoogeveen groeit boven de omgeving uit, waardoor grondwater de wortelzone van de planten niet meer bereikt. De veenmossen zijn als spons en houden het regenwater vast. Door de zuurstofarme omstandigheden verteren de afgestorven mosresten niet.

Lees meer

Kaaslust Veenhuizen

Kaaslust is een ambachtelijk kaasmakerij, gevestigd in de gerestaureerde zuivelfabriek van Veenhuizen. Een voormalige kolonie van de Maatschappij van Weldadigheid, door UNESCO genomineerd als werelderfgoed.

Brouwerij Maallust Veenhuizen

Op het industriecomplex Maallust vond de verwerking van landbouwproducten plaats. De brouwerij bevindt zich in het gebouw van de vroegere graanmaalderij van het Gevangenisdorp. Dus waan uzelf in een andere wereld, op een plek die zoveel geschiedenis uitademt die nog steeds voelbaar is.

Lees meer

Het Gevangenismuseum Veenhuizen

Van met z’n allen in een zaal, tot eenzaam in de cel. Van lijfstraffen tot keihard werken.
En van opvang voor weeskinderen tot dorp vol criminelen. In het Gevangenismuseum in Veenhuizen ontdek je alles over verleden en heden van misdaad en straf. Wel eens aan de schandpaal gestaan? Een cel van binnen gezien? Op de stoel van de rechter gezeten? In het Gevangenismuseum kan het allemaal!

Lees meer

Hospitaallaan Veenhuizen

Aan de Hospitaallaan in Veenhuizen (direct achter het Gevangenismuseum) vindt u een aantal kleinschalige, maar wel leuke, bezienswaardigheden. op huisnummer 2 Theetuin Zonneschien: In de tuin zijn knusse zitjes te vinden midden in een zee van bloemen en soms grotendeels verscholen achter het groen. Naast koffie schenkt de eigenaar inmiddels ook haar beroemde ‘bajesthee’. Op huisnummer 19 De kunsttuin: Hier is een expositie van werken van keramisten uit Nederland, Engeland, Duitsland en Frankrijk. Op huisnummer 16 het voormalige gevangenishospitaal is omgebouwd tot een hotel-restaurant, waar u tegenwoordig gastvrij wordt ontvangen. De vergaderzalen (vroeger waren dit de ziekenhuiszalen) hebben op de drempels nog de ingeslepen sporen van de ziekenhuisbedden.

Drents Museum in Assen

Het Drents Museum toont een blik op de wereld en biedt de de wereld een blik op Drenthe. Met verhalen over archeologie, kunst en geschiedenis worden jaarlijks duizenden mensen geïnspireerd. Het Drents Museum is een succesvol museum van internationale allure en biedt een verrijkende ervaring aan zowel jong als oud. Het Museum heeft naast tijdelijke tentoonstellingen een uitgebreide vaste collectie.

Expositieboerderij Versteend Leven

Versteend Leven waar iedereen zijn ogen uitkijkt naar de meest mooie mineralen, fossielen en schelpen uit de gehele wereld. Prachtige kristalgroepen, dierfiguren en voorwerpen gemaakt van sier- en edelstenen, alsmede exclusieve sieraden in vele soorten en modellen trekken verzamelaars en liefhebbers van heinde en verre.

Lees meer

Ontdek per fiets de wereld van de hunebedbouwers

Borger ligt, naast het grootste hunebed van Nederland, het Hunebedcentrum. Hier kruipt u in de huid van onze voorouders, de hunebedbouwers. Vele fietsroutes doen het centrum aan en een aantal starten en eindigen er.

Lees meer

Fietsroutes en/of -kaarten

Bij al onze fietsreizen zijn routes en/of kaarten inbegrepen. Deze ontvangt u pas na uw volledige betaling van uw reissom in digitaal pdf-formaat. Op verzoek is het mogelijk deze per post te ontvangen, de extra kosten hiervoor bedragen € 7,50 per arrangement. (Let op: bij lastminute-boekingen/aanvragen kan het voorkomen dat u uw papieren kort voor vertrek ontvangt. Er ligt bij aankomst geen pakketje voor u klaar in het eerste hotel. U dient de routes zelf uit te printen en mee te nemen!).

De fietsroutes zijn indicatief en afhankelijk van het weer en de lokale omstandigheden. De meeste routes ondergaan een extra controle voordat het fietsseizoen begint. Om deze reden kan een beschreven programma iets afwijken van het beschreven programma in de brochure of op de website. De genoemde afstanden dienen als richtlijn.

Bagagetransport

 • In uw bagage mogen geen vloeibare- en /of giftige stoffen in zitten.
 • U mag 1 koffer per persoon meenemen, de koffer mag niet meer wegen dan 20 kilo
 • De bagage moet een dichte tas of koffer zijn, dus geen open boodschappentas.
 • Het is aan te raden om geen breekbare spullen in de bagage te doen (het bagagetransport is altijd op eigen risico).
 • U dient uw bagage altijd te labelen met de bijbehorende kofferlabels.
 • Uw bagage dient uiterlijk op de volgende dag om 09:00 uur ’s morgens bij de receptie klaar te staan.
 • Voor 17:00 uur dezelfde dag staan uw bagage bij het volgende hotel klaar.

Huurfiets of eigen fiets

U kunt uw eigen fiets meenemen of een huurfiets huren. In de meeste gevallen heeft u de beschikking over een moderne lichtgewicht fiets met minimaal 7, maar meestal 21 of 24 versnellingen. De fietsen zijn geschikt voor deelnemers van 1.60 m tot 1.95 m. Afwijkende maten zijn alleen op aanvraag mogelijk.

Op diverse bestemmingen is tegen een toeslag ook een E-bike beschikbaar. Indien dit van toepassing is staat dit aangegeven bij optioneel bij te boeken.

Onderstaand is de prijs per persoon op basis van twee personen in een tweepersoonskamer. Als datum wordt de eerste dag van uw vakantie aangehouden. De prijzen zijn altijd inclusief BTW, bagagetransport, overnachtingen en maaltijden zoals beschreven, routebeschrijvingen. Maar altijd exclusief toeristenbelasting, drankjes, lunches, entrees, souvenirs en andere persoonlijke uitgaven.

1 Maart t/m 24 maart en 1 oktober t/m 31 oktober

25 Maart t/m 24 april

25 April t/m 24 juni en 1 september t/m 30 september

25 Juni t/m 31 augustus

€ 249,-

€ 259,-

€ 269,-

€ 279,-

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Fietsvakantie de Geschiedenis van Drenthe (4-daags)” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *