Fietsvakantie Ontdek de Friese Hanzesteden

5 daags fietsvakantie inclusief verblijf, 4 x ontbijt, 1 x lunch, 1 x diner en fietsroutes naar o.a. Bolsward en Sneek

Fietsvakantie Friese Hanzesteden

Tijdens deze fietsvakantie beleeft u de geschiedenis van de Friese Hanzesteden Stavoren en Bolsward. Bijna 750 jaar geleden bloeiende havensteden, in die tijd veel groter dan Amsterdam. Geniet van de prachtige Friese meren en vele zeilbootjes die u hier tegenkomt. Op de route liggen zes van de bekende Friese Elfsteden.

Inclusief

, , , , ,

349

Check-in: vanaf: 15:00 Check-out: voor: 10:00

Prijs is op basis van 2- of 3-persoonskamers. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag van € 25 – € 29 per dag die achteraf wordt verrekend.

Delen op facebook
Delen op twitter
Delen op linkedin

Gratis advies?

We helpen u graag. Onze informatie en reserveringsdienst is bereikbaar op:


E-mail: info@fietswandelvakantie.nl

Lage prijzen

We hebben bijzondere lage prijzen.

8+ Fiets- en wandelvakanties

Uitgebreid aanbod van diverse vakanties. Altijd één die voldoet aan uw wensen.

Uitstekende ondersteuning

We zijn elke dag van 09:00 tot 21:00 uur telefonisch bereikbaar zonder wachttijden.

Persoonlijke wensen

We doen graag een stapje extra om persoonlijke (dieet) wensen te realiseren.

Dag 1: (maandag): Aankomst in Stavoren / Hindeloopen

Ontvangst is tussen 12:00 uur en 15:00 uur bij Paviljoen De Potvis bij Stavoren. Hier geniet u van een heerlijke lunch (bij de reissom inbegrepen) met uitzicht over het IJsselmeer. Na de lunch geeft u de koffers af en stapt u op de fiets voor een korte rit naar het Skipshotel. U overnacht de komende twee dagen in het eenvoudige Skipshotel, dat op een unieke locatie bij de jachthaven van Hindeloopen ligt.

Dag 2: (Dinsdag): Fietstocht rondom Hindeloopen (circa 55 km)

Na het ontbijt stapt u op de fiets. In Hindeloopen kunt u een bezoek brengen aan het eerste Friese Schaatsmuseum. Het museum toont hier de grootse schaatscollectie ter wereld waaronder enkele eeuwenoude exemplaren. Ook kunt u hier de schaatsen ooit gedragen door koning Willem-Alexander en de geschiedenis van de Elfstedentocht bewonderen. Er is te zien hoe schaatsen en sleden gemaakt werden in de originele, kleine werkplaatsen. Daarnaast beschikt het museum over een aparte afdeling waar elke schaatswinnaar van deze Tocht der tochten zijn eigen vitrinekast heeft staan. Daarna vervolgt u de fietstocht voor een verkenning van de Hanzestad Stavoren. Stavoren was destijds een belangrijke handelsstad van Nederland. Vanuit hier werd door de grootschippers en kooplieden belangrijke handelsrelaties met de landen rond de Noordzee en Oostzee gedreven. Wist u dat Stavoren  in 1285 een handelsstad was die groter was dan Amsterdam? Maar ook dat Stavoren de oudste stad in Friesland is? De fietstocht wordt vervolgd langs de kust van het IJsselmeer en door de bosrijke omgeving van het Gaasterland. Overnachting is weer in het Skipshotel.

Dag 3: (Woensdag) Hindeloopen naar Sneek (circa 50 km)

Vandaag fietsen we door het palingdorp Heeg. In de nadagen van de Hanze-periode brachten de Friezen met hun Palingaken van Friesland naar Londen. Daarna fietsen we langs de prachtige houtzaagmolen van IJlst naar Sneek. Sneek is dé watersport stad van Nederland. Jaarlijks vindt hier het grootse georganiseerde zeilwedstrijdenevenement plaats van Europa. De stad Sneek is de derde grootste stad van Friesland en daarmee een bruisende stad in Friesland. Sneek heeft een rijke geschiedenis met vele prachtige monumenten, maar is ook verkozen tot de beste winkelstad boven de rivieren. In Sneek kunt u ook een bezoekje brengen aan het Fries Scheepvaart Museum of aan het Nationaal Modelspoormuseum, gevestigd in het gerestaureerde spoorwegstation van Sneek. Aan het einde van de middag komt u aan in Hotel Stadsherberg in Sneek voor uw diner en overnachting.

Dag 4: (Donderdag) Fietstocht rondom Sneek (circa 35 km of circa 55 km)

Vandaag kunt u kiezen uit een rondje rondom het Snekermeer (circa 35 km) met onder andere een bezoek aan het Kameleondorp Terherne en Joure, bekend van de koffieproducent Douwe Egberts. Ook kunt u op de fiets naar Franeker of Leeuwarden. De route naar Franeker of Leeuwarden is circa 55 km, de route naar Franeker en Leeuwarden is circa 70 km.

Leeuwarden is een van de elf Friese steden en kreeg in de 13e eeuw stadsrechten. De stad is ontstaan uit twee terpdorpen (Oldehove en Nijenhove) gelegen aan de Middelzee. Leeuwarden heeft een prachtige, historische binnenstad vol bijzondere bezienswaardigheden. Geniet van de bijzondere en Middeleeuwse gebouwen, monumentale schepen en vergeet vooral niet de Nederlandse Toren van Pisa te bezoeken, de scheve Oldehove. Leeuwarden herbergt niet alleen tal van schilderachtige plekjes, maar ook een keur aan bijzondere winkels, gezellige cafés, restaurants, musea en diverse galeries. Of breng een bezoek aan Franeker, de één na oudste universiteitsstad van Nederland. Franeker is ontstaan rond het jaar 800. De oudste straat van deze stad heet Froonacker waar oorspronkelijk de naam van deze stad afkomstig van is. Van de 11e eeuw tot de 16e eeuw ontwikkelde Franeker zich tot het bestuurlijk centrum van noordelijk Westergo. In de 15e eeuw vestigde hertog Albrecht van Saksen zich in Franeker. In de 15e eeuw leek het erop dat deze plek de hoofdstad van Friesland zou worden, maar werd overvleugeld door Leeuwarden. Aan het einde van de middag komt u weer aan in Sneek voor uw laatste overnachting van deze vakantie.

Dag 5: (Vrijdag) Sneek – Stavoren (ca 50 km)

Natuurlijk fietsen we op de laatste dag door de twee Friese Hanzesteden Bolsward en Stavoren. Maar onderweg komen we door Makkum, bekend van zijn aardewerk en het stadje Workum.
Bij het Paviljoen De Potvis staan uw koffers klaar om mee te nemen naar huis. Uw vakantie is helaas ten einde.